روش سالیابی رشد حلقه های درختان دندروکرونولوژی Dendrochronology وروش جدید شمارش حلقه های سالیانه

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش ملی مدیریت محیط زیست و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: HMIE01_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1802
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حجت نورایی مفرد

چکیده

درختان جز نخستیهای دنیا ما می باشند و قدمت بعضی از آنها به 0077 ساله رسیده که نمونه آن در آمریکا قرار دارد. این نشان از عظمت و شکوه این جلوهای زیبایی عالم بشریت هستند و خواهند بود شاید نگاه به رشد درختان و سبزو زرد شدن و خواب آنها معادی را به شکوه عظمت بارتعالی به ما بندگان نشان دهد و معجزه قیامت را درک و فهم بهتر بنماییم . پس وقتی بدانیم که یک درخت چگونه و چند سال عمر داشته است زندگی و نگاه به آغاز و پایان ومعاد را بهتر درک خواهیم نمود . این مقاله در بررسی این مساله یعنی شناسایی سال درخت و عمر زندگی آنها است تا بتواند حقیقت زندگی این نخستینها را برای ما نشان دهد . امروز حفظ محیط طبیعی و میراث طبیعی از اهمیت بالای برخوردار می باشد و گاهاً مشاهده می شود که برای قدمت درخت و سالیابی آن قطع آن یکی از روشهایمرسوم می باشد ولی وقتی نخواهیم و نباید قطع شود می مانیم که چه باید کنیم در این مقاله با بررسی روشهای اجرایی مختلف و در خاتمه با دو روش پیشنهادی سعی در ارائه راهکار مناسبی برای سالیابی درختان داده شده استتا بتوانیم روش ساده و سریعی برای سالیابی درختان داشته باشیم زیرا وقتی بدانیم که سالیابی درختان باعث احترام مردم و در نتیجه جلوگیری از قطع درختان خواهد شد زیرا با این روش انسان ارزش و توجه خود را به این الگوهاینخستین خواهد کرد که باید در نگهداری و حفاظت از این میراث طبیعی سعی و کوشش شود . در این مقاله ابتدا نظریات مختلف علمی ارائه شده از جوامع دانشگاهی بررسی و در آخر دو روش اجرایی برای این سالیابی پیشنهاد می شود که البته لازم به ذکر می باشد که برای اینکار با مطالعه تمامی کتابهای موجود و تحقیقات میدانی کامل سعی شده است که راهکار مطمئن ارائه شود . و امید است که این روش بتوان در شناسایی قدمت این درختان با ارزش یار گر میراث طبیعی ایران زمین باشد . پس از خداوند منان سپاسگزارم که این امکان را به این بنده داد تا با این روش و ارائه آن بتوان در شکوه و عظمت و توجه به مدت عمر این آفرینش زیبا داشتم باشم و از تمام دوستان که این مقاله را مطالعه می کنند کمال سپاس را دارم و از در گاه بارتعالی شکوه خلقت را برایشان خواستارم

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.