تأثیر پارامتر های مختلف جغرافیایی و هواشناسی و برخی از عوامل مداخله کننده برغلظت VOCs در هوا

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در علوم کشاورزی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ASECONF01_127
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 482
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهیلا ساکی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط، عضو کمیته ی تحقیقات دانشچویی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران

پرویز محمدی

عضو هیئت علمی گروه مهندسی بهداشت محیط، عضو کمیته ی تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه. کرمانشاه. ایران

نسیم کرمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط، عضو کمیته ی تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران

چکیده

مواد آلی فرار ( VOCs )، آلاینده های کربنی هستند که در دمای اتاق به سادگی تبخیر شده و به اشکال جامد، مایع و گاز در هوا وجود دارند. چندین ترکیب VOC به عنوان سرطانزا شناخته شده اند و تعدادی دیگر مضنون به سرطانزایی هستند و این در حالی است که این آلاینده ها به طور مستقیم بر سیستم ایمنی بدن، سیستم اعصاب مرکزی، کبد و کلیه ها تأثیر گذار هستند. در اکثر جوامع شهری صنایع و وسایل حمل و نقل منابع اصلی انتشار VOC ها هستند که وسایل نقلیه منبع اصلی انتشار در جوامع رو به پیشرفت است. تحولات جوی محلی از جمله جهت و سرعت باد و دمای هوا می توانند نقش مهمی در اختلاط و توزیع، کنترل سطح و گوناگونی آلاینده ها و نیز کیفیت هوای منطقه مورد نظرداشته باشند. تغییرات فصلی، تغییرات ماهیانه و نیز تغییرات هفته ای و روزانه نیز در انتشار VOC ها تأثیرگذارند. عوامل دیگری همچون وجود ذرات و گرد و غبار در هوا غلظت VOC ها را تحت تأثیر قرار می دهند. نوع منبع انتشار عامل مهمی در تغییرات غلظت ترکیبات VOC است. دمای هوا نیز می تواند در تغییرات غلظت روزانه، فصلی و سالیانه تأثیرگذار باشد. سرعت و جهت باد به دلیل نقشی مهمی کهدر پراکندگی این آلاینده ایفا می کند حائز اهمیت است. به طور کلی شرایط محیطی در غلظت VOC ها در هوا نقشی اساسی ایفا می کند

کلیدواژه ها

آلاینده های هوا، مواد آلی فرار VOCs ، عوامل جغرافیایی و هواشناسی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.