تحلیلی بر نقش استراتژی توسعه شهری در تحقق اهداف مناطق آزاد کشور:مورد: منطقه آزاد ارس شهر جلفا
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی برنامه ریزی و مدیریت شهری با تاکید بر راهبردهای توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: URBANPLANING07_120
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1031
نویسندگان
دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری- دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند
استادیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه تبریز
چکیده
انسان با ایجاد موقعیت در هر مکانی، که در برخی مواقع ناشی از موقعیت طبیعی آن مکان نیز می باشد،فضای خاصی را بوجود می آورد که ممکن است برای آن مکان مطلوب و یا نامطلوب باشد، کشورها با ایجادمناطق آزاد اهداف خاصی را دنبال می کنند. این اهداف ممکن است توسعه صادرات، تامین ارز، رشد و توسعه یک منطقه، آزمایش ورود به اقتصاد بین الملل و ... باشد. رسیدن به این اهداف نیازمند برنامه ریزی هاو راهبردهای خاص می باشد. اکنون هفت منطقه مصوب و عملیاتی شده با قوانین خاص، اداره و از طرفی، نظر ایجابی در مورد افزایش تعداد عددی این نوع مناطق در این دولت مطرح است اما واقعیت این که هنوزبعد از گذشت سه دهه از تصویب قانون و شکل گیری اولین منطقه آزاد در کشور و توجه به صراحت، ماده ۱ قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری- صنعتی جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۷۲ تسریع در انجام امورزیربنایی، عمران و آبادانی، رشد و توسعه اقتصادی، سرمایهگذاری و افزایش درآمد عمومی، ایجاد اشتغال سالم و مولد، تنظیم بازار کار و کالا، حضور فعال در بازارهای جهانی و منطقهای، تولید و صادرات کالاهایصنعتی و تبدیلی و ارائه خدمات عمومی، بیان شده، باید مورد بررسی قرار گیرد، این تحقیق که مبتنی بر روش توصیفی – تحلیلی با بیان اهداف شکل گیری و الزامات اولیه ایجاد منطقه آزاد در یک محدوده منطقه آزاد ارس ) شهر جلفا ( و بررسی جایگاهcds در انطباق با شرایط ویژه آن مناطق در بین طرح های دیگر شهری و قوانین خاص مناطق آزاد کشور، درصدد ارائه تصویری روشن برای اجرای طرح استراتژی شهری در مناطق آزاد میباشد. تحقیق حاضر نشان دهنده لزوم بکار گیری طرح استراتژی توسعه در مناطق آزاد برای رسیدن به اهداف مشخص شده در قانون تشکیل، اداره مناطق و مشارکت دادن تمام شهروندان و سرمایه گذاران در امر برنامه ریزی بلند مدت و فرایند اجرایی طرحها دارد.کلیدواژه ها
استراتژی توسعه شهریCDS ، توسعه شهری، شهر جلفا، منطقه آزاد ارسمقالات مرتبط جدید
- بررسی کلانتری معماری با آخرین امکانات از طراحی مناسب
- طراحی کتابخانه دیجیتال با رویکرد معماری پارامتریک
- بررسی و تجزیه و تحلیل بهینه سازی مصرف انرژی در ساخت و ساز با استفاده از بی آی ام ۱
- طراحی پارک اکولوژیک در شهر گردشگری شاندیز با تاکید بر پایداری محیط زیست شهری
- مروری بر پژوهش های حوزه موفقیت دفاتر مدیریت پروژه بر اساس حوزه های دانشی ۱۰ گانه در پروژه های عمرانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.