استفاده از شبیه سازی و تحلیل پوششی داده ها به منظور شناسایی کاراترین سناریو در یک سیستم کنترل موجودی چند سطحی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین در مدیریت و مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: ICMNGCONF01_340
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1021
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیداسماعیل نجفی

استادیار بخش مهندسی صنایع دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

سیدمحمد حاجی مولانا

استادیار بخش مهندسی صنایع دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

علیرضا بالاوند

دانشجوی دکتری مهندسی صنایع دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

در این مقاله با استفاده از ترکیب شبیه سازی و تحلیل پوششی داده ها، کاراترین سناریو در یک سیستم کنترل موجودی چندسطحیR,Q شناسایی شده است. بدین منظور ابتدا بر اساس قضیه پارتو از میان کلیه محصولات تولیدی در شرکت پدیده شیمی پایدار-گروه صنعتی گلرنگ، 22 ٪ از کالاهایی که معادل با 02 ٪ حجم فروش هستند انتخاب گردید. 22 ٪ از کالاها شامل 12 محصول تولیدی است. سپس ساختار کلی سیستم کنترل موجودی چند سطحی در سطح تولید کنندگان، انبارها و توزیع کنندگان با استفاده از نرم افزار ارنا شبیه سازی شده است. درادامه نمودارهای سطح موجودی تولید کنندگان، انبارها و توزیع کنندگان نمایش داده شده است کهحاکی از صحت و اعتبار مدل می باشد. برای بررسی کاراترین سناریو در سیستم کنترل موجودی چند سطحی براساس نظر خبرگان 0 سناریو پیشنهاد گردید، که 3 سناریو در شرایط قطعی و 4 سناریو دیگر در حالت احتمالی تعریف گردید. بعد از شبیه سازی هر سناریو، تعدادی ورودی و خروجی مربوط به هر سناریو ثبت گردید. در نهایت به منظور شناسایی کاراترین سناریو از تحلیل پوششی داده ها DEA و از روش CCR استفاده شده است. نتایج نشان می دهد که مجموع میزان کارایی در سناریوهای قطعی بالاتر از سناریوهای احتمالی است و دلیل این امر افزایش هزینه ها در سناریوهای احتمالی است. به عبارت دیگر افزایش میزان عدم قطعیت در یک سیستم کنترل موجودی چند سطحی، باعث افزایش در میزان هزینه ها خواهد شد.

کلیدواژه ها

شبیه سازی، کنترل موجودی چند سطحیR,Q/تحلیل پوششی داده هاDEA

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.