ارائهی یک راه حل بهینه مبتنی بر الگوریتم اپتیک برای حل مسأله فروشندهی دوره گرد

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین در مدیریت و مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: ICMNGCONF01_220
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 736
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهیلا بدرلو

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، گروه مهنسی صنایع، تهران، ایران

علی حسین زاده کاشان

استادیار گروه مهندسی صنایع، دانشگاه تربیت مدرس تهران

چکیده

در دنیای امروز تصمیمگیری علمی، مهمترین اقدام بشر در هر زمینهای قلمداد میشود. بهینه سازی ترکیبیاتی شاخهی وسیعی از تحقیق در عملیات و علم مدیریت بهحساب میآید که بخش عمدهای از مسائل قابل تبدیل به مسألههایتصمیمگیری را تشکیل میدهند. از میان این مسائل، مسئله فروشندهی دوره گرد، جزء مهمترین و کاربردیترین مسائل بهینه سازی ترکیبی جایگشتی به شمار میروند که از نظر ساختاری نیز مشابه بسیاری از مسائل دنیای واقعی میباشند. لذاتمرکز بر روی حل این گونه مسائل به صورت بهینه و در مدت زمان معقول از اهمیت خاصی برخوردار است.زمان حل یک مسألهی بهینه سازی از ردهی پیچیدگیNP-Completeبا بزرگتر شدن اندازهاش، بیشتر شده و توان رایانهها در حل سریع این مسائل تحلیل میرود. از این رو روشهای ابتکاری و فراابتکاری فراوانی به کمک روشهای دقیق میشتابند تادر زمان بسیار کمتری به حل قابل قبولی از این مسائل دست یابند. در واقع الگوریتمهای متاهیورستیک از جمله ابزارهای شناخته شده در زمینه بهینه سازی میباشند که در محدوده وسیعی جهت حل مسائل مختلف به کار گرفته میشوند که الگوریتم مبتنی بر اپتیک OIO یکی از این الگوریتمهای فراابتکاری جدید میباشد که به تازگی توسط دکترحسین زاده کاشان ابداع شده است در این تحقیق قصد داریم با استفاده از الگوریتم متاهیورستیک جدید OIO به حل مسائل بهینه سازی ترکیبیفروشنده دوره گرد که دارای آرایش جواب جایگشتی بپردازیم. تحقیق پیش رو با آزمودن الگوریتم اپتیک در اندازه های متوسط و بزرگ از مسألهی فروشندهی دوره گرد به این نتیجه نایل گردیده است که بازه ی تقریب بهینه برای این مسأله از % 5تا 10 % برای اندازه های حول 50 تا 200 شهر متغیر بوده و می توان پاسخ آن را برای اندازه های کوچک تر تقریباً دقیق پنداشت.

کلیدواژه ها

مسئلهی فروشندهی دوره گرد، الگوریتم اپتیک، بهینه سازی ترکیبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.