بررسی عوامل مؤثر بر رفتار خرید تفننی مشتریان محصولات صنایع غذایی در فروشگاه های بزرگ مشهد

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین در مدیریت و مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: ICMNGCONF01_085
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 581
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

روشنک صالحی

گروه مدیریت بازرگانی،واحدنیشابور،دانشگاه آزاد نیشابور،نیشابور،ایران

داوود کاوه

گروه مدیریت بازرگانی،واحدنیشابور،دانشگاه آزاد نیشابور،نیشابور،ایران

چکیده

در این مطالعه عوامل مؤثر بر رفتار خرید تفننی مشتریان محصولات صنایع غذایی در فروشگاه های بزرگ مشهد شناسایی شد. به طوری که جامعه آماری این پژوهش کلیه مصرف کنندگان محصولات صنایع غذایی از فروشگاه های بزرگ سطح شهر مشهدبوده و حجم نمونه مورد نیاز با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی و فرمول کوکران برای جامعه نامحدود، 762 نفر تعیین گردید.سپس پرسشنامه های طراحی شده بصورت تصادفی توزیع شد. توصیف آماری متغیرهای تحقیق نشان داد که در نمونه مورد بررسی از مصرف کنندگان محصولات صنایع غذایی از فروشگاه های بزرگ در شهر مشهد29/21 درصد آنان مرد و 70/79درصد زن می باشند همچنین اکثرآنان 37/83درصد درمقطع سنی 40تا50 سال قرار داشته، از سطح تحصیلات لیسانس برخوردار بوده 35/58 درصد و ازسطح درامدی بین 3تا4 میلیون برخوردار می باشند 31/84درصد همچنین، یافته های آمار استنباطی تحقیق بر اساس معادلات ساختاری نیز نشان داد که اجزاء شناختی خریدار تأثیر معکوسی بر لذت بخش بودن )ناشی از خرید تفننی( خرید وی دارد. لیکن اجزاء عاطفی خرید از تأثیر مستقیمی بر لذت بخش بودن خرید برخوردار می باشد. از طرف دیگر، لذت بخش بودن خرید، هنجارهای اجتماعی و ویژگی های محصول از تأثیر مستقیمی بر خرید تفننی برخوردار بوده و لذت بخش بودن خرید، از نقش میانجی گری بین اجزاء شناختی خریدار و خرید تفننی وی برخوردار بوده و از تأثیر منفی رفتار شناختیخریدار بر خرید تفننی وی می کاهد. در نهایت، لذت بخش بودن خرید، از نقش میانجی گری بین اجزاء عاطفی خریدار و خرید تفننی وی برخوردار بوده و تأثیر مثبت اجزاء عاطفی خریدار بر خرید تفننی وی را تقویت می کند.

کلیدواژه ها

خرید تفننی، اجزاء شناختی، اجزاء عاطفی، لذت بخش بودن خرید، هنجارهای اجتماعی، محصولات صنایع غذایی فروشگاه های بزرگ مشهد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.