بررسی راندمان استفاده از کلکتورهای خورشیدی صفحه تخت در شهر ساری

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی بهینه‌سازی در علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ECOSE02_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 783
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رامین باباگلی

دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خراسان رضوی

آرمین باباگلی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری , دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری

چکیده

کلکتورهای صفحه تخت خورشیدی ساده ترین و متداولترین وسیله برای تبدیل انرژی تابشی خورشید به گرمای مفید میباشند . میزان انرژی تابشی خورشید بدون متمرکز کردن در بهترین شرایط عملی حدود 1100 وات بر متر مربع است و با شرایط جویتغییر می کند . دامنه طول موج تابش که از نقطه نظر کاربرد انرژی خورشیدی اهمیت دارد از 29.0 تا 5.2 میکرومتر تغییر میکند که به هر حال از طول موج تابش های صادره از بسیاری از مواد جذب کننده انرژی کوتاهتر می باشد . دراین مطالعه در ابتدا با توجه به شرایط جغرافیایی وآب وهوایی شهر ساری وهمچنین با استفاده از روش معتبر انگستروم شارخورشیدی تابیده شده شهر ساری محاسبه میگردد. سپس با ارزیابی های اقتصادی تعداد کلکتور بهینه انتخاب میشود. در نهایت بررسی اقتصادی سیستم صورت خواهدگرفت. لازم به ذکراست که جامعه آماری این مقاله داده های هواشناسی مربوط به سال 1391 شهرساری میباشد.

کلیدواژه ها

انرژی خورشیدی ، کلکتورهای صفحه تخت خورشیدی ، شار جذب شونده، شار خورشیدی برون جو و درون جو ، ضریب انتقال حرارتی هدایتی، ضریب انتقال حرارت جابجایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.