بررسی اثر بخشی درمان گروهی شناختی هیجانی معنوی بر کاهش بحران هویت در بیماران تومور مغزی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش و درمان در روانشناسی بالینی
  • کد COI اختصاصی: NCRTCP02_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 782
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راضیه دهقان

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی دانشگاه آزاد اسلامی تربت جام

علیرضا رجایی

دکتری روانشناسی بالینی دانشیار دانشگاه آزاد تربت جام

حسین زعیمی

کارشناسی ارشد مشاوره مربی دانشگاه آزاد اسلامی تربت جام

چکیده

برخلاف توسعه و پیشرفت شایان ذکر در علم پزشکی سرطان به عنوان یکی از مهم ترین بیماری های قرن حاضر و یکی از سه علت اصلی مرگ و میر در جهان مطرح است. درمان این بیماران با چالشهای فراوانی همراه است که با توجه به چرخه طولانی مدت و بعضا غیر قابل درمان بسیاری از تومورهای مغزی ، شخص دچار بحران های فراوان روانی از جمله بحران هویت خواهد شد که نیازمند درمانهای مکمل و معنوی می باشد.از اینرو اینپژوهش با هدف تعیین اثر بخشی درمان گروهی شناختی هیجانی معنوی بر کاهش بحران هویت بیماران مبتلا به - تومور مغزی انجام شد.این پژوهش از نوع شبه آزمایشی تک گروهی است که برروی 7 بیمار تومور مغزی مراجعه کننده به بخش مغزو اعصاب بیمارستان شهید هاشمی نژاد مشهد به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و بهپرسشنامه بحران هویت پاسخ دادند.داده های بدست آمده با استفاده از نرم افزار spss مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد بحران هویت در بیماران مبتلا به تومور مغزی قبل وبعد از انجام مداخله شناختی هیجانی0/ معنوی ، اختلاف معنی داری را نشان می دهد ) 000 p< ( همچنین آزمون t نشان داد بحران هویت در بیماران مبتلا به تومور مغزی قبل از مداخله ویکماه بعد از انجام مداخله شناختی هیجانی معنوی ، اختلاف معنی داری را 0/ نشان می دهد ) 000 p< (.همچنین نتایج نشان داد درمان شناختی هیجانی معنوی بر بحران هویت بیماران مبتلا به تومور مغزی تاثیر مثبت داشته است و پیشنهاد میشود بعنوان درمان مکمل در همه بیماران مبتلا به تومور مغزی مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

بحران هویت، تومور مغزی ، SCET

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.