رویکردی نظام گرا به کیفیت آموزش عالی کشور؛ مورد مطالعه دستاوردهای یادگیری مهندسی برق- قدرت

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی و چهارمین کنفرانس ملی آموزش مهندسی (با تکیه بر فن آوری های نوین یادگیری)
  • کد COI اختصاصی: ICEEI01_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1038
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی فراهانی

دانش آموخته ی دکتری رشته سنجش آموزش، دانشگاه تهران، ایران

عباس بازرگان

استاد بازنشسته دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه تهران، ایران

محمود کمره ای

استاد دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران، ایران

اسماعیل درویشی

معاون دفتر آموزش تحقیقات و فناوری وزارت نیرو

چکیده

اهمیت کیفیت آموزش عالی به حدی است که از چند دهه قبل نه تنها کشورها، بلکه سازمان های بین المللی مانند سازمان همکاری و توسعه اقتصادی ملل متحد از طریق رویکرد اهلو به مطالعه و ارزیابی نقش آموزش عالی در توسعه پایدار جوامع پرداخته اند. از آنجا که یکی از رشته های دانشگاهی پرمتقاضی و پرمصرف، مهندسی برق گرایش قدرت است، این رشته انتخاب شد و به شناسایی و تبیین الگوی حاکم بر دستاوردهای یادگیری آموزش مهندسی برق، قدرت به منظور طراحی و ساخت ابزار سنجش دستاوردها اقدام گردید. الگوی دستاوردهای یادگیری برق- قدرت از طریق متخصصان و خبرگان صنعتی و دانشگاهی همین حوزه شناسایی و با اجرای گروه کانونی به سه دسته ی دانش و مهارت مورد نیاز و ویژگی های روانشناختی و رفتاری مطلوب طبقه بندی شد. نتایج اجرای ابزار سنجش دستاوردهای یادگیری نشان داد در بخش دانش و مهارت، فراگیران و دانش آموختگان دانشگاه های هدف، توانسته اند به طور متوسط حدود 50 درصد انتظارات صنعت برق را در خود متبلور سازند. در بخش خصوصیات رفتاری نیز تحلیل ها نشان داد مسئولیت پذیری و وظیفه شناسی از مهمترین خصوصیات روانشناختی مرتبط با رفتار شغلی دانش آموختگان مهندسی برق است. ویزگی خودکارآمدی و درک و فهم ریاضی نیز مستقیماً دستاوردهای یادگیری را تا حدودی متأثر می سازد. از طرفی سلامت جسمانی و بدنی رابطه غیرمستقیم با دستاوردها داشته و تا حد کمی قدرت پیش بینی کنندگی بروز دستاوردهای یادگیری در موقعیت شغلی را دارد.

کلیدواژه ها

آموزش مهندسی برق، دستاوردهای یادگیری آموزش عالی، سنجش آموزش، صنعت برق

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.