تأثیر مناطق مختلف رویش بر خصوصیات مورفولوژیکی هندوانه ابوجهل Citrullu colocynthis L در استان سیستان و بلوچستان
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین همایش گیاهان دارویی و داروهای گیاهی
- کد COI اختصاصی: HHMM01_199
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1137
نویسندگان
دانشجو کارشناسی ارشد گیاهان دارویی، دانشگاه زابل
استاد، دانشگاه زابل
استادیار، دانشگاه زابل
مربی، دانشگاه ولآیت ایرانشهر
چکیده
به منظور بررسی تأثیر مناطق با ارتفاعات مختلف بر خصوصیات موفولوژیکی گیاه دارویی هندوانه ابوجهل یا حنظل تحقیقی در قالب طرح آشیانهی بصورت کاملاً تصادفی در سطح 4 شهرستان ایرانشهر، نیکشهر، سرباز و زابل با 4 تکرار انجام شد نتایج نشان داد که صفاتی از قبیل تعداد شاخه و طول شاخه بین شهرستانها و مناطق داخل شهرستانها در سطح یک درصد معنیدار است و در شهرستان زابل بیشترین تعداد شاخه و طول شاخه مشاهده شد. همچنین صفاتی چون اندازه دمبرگ، طول برگ، عرض برگ طول و قطر میوه در شهرستانها و مناطق داخل شهرستان اختلاف معنیداری نشان ندادند. وزن تر میوه بین شهرستانها اثر معنیدار نشان نداد و مناطق بین شهرستانها در سطح 5 درصد اثر معنیدار داشته با این حال بین مناطق تفاوت معنیداری از لحاظ آماری مشاهده نشد. همچنین وزن صد دانه بین شهرستانها و مناطق داخل شهرستانها در سطح یک درصد اثر معنیدار نشان داه ولی با این از لحاظ آماری تفاوت معنیدار مشاهده نگردید. بنابراین میتوان گفت این اختلافاتی که از نظر صفات موفولوژیکی دیده میشود میتواند ناشی از تفاوت ویژگیهای اکولوژیک مناطق مانند دما، رطوبت و ارتفاع از سطح دریا و یا سایر عوامل خاکی و جغرافیایی باشد. بنابراین لازم است در این شهرستانهای مورد تحقیق با توجه با ارتفاعات مختلف و شرایط آب وهوایی گرم و خشک، تحقیقات بیشتری بر روی این گیاه دارویی صورت بگیرد که بتوان به کشت زراعی این گیاه دارویی اقدام کرد.کلیدواژه ها
هندوانه ابوجهل،گیاه دارویی، ارتفاع از سطح دریا، اکولوژی، خصوصیات موفولوژیکیمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.