مقایسه اثر زئولیت، ورمی کمپوست و هیدروژل روی خصوصیات مورفولوژیکی و رشد گیاه همیشه بهار

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش گیاهان دارویی و داروهای گیاهی
  • کد COI اختصاصی: HHMM01_163
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 716
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین شکفته

استادیار گروه علوم خاک، دانشگاه ولی عصر رفسنجان

الهام سلیمانی ساردو

کارشناسی ارشد بیابانزدایی، دانشگاه سمنان

مریم عرب نژاد

کارشناسی ارشد باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت

چکیده

مصرف کودهای زیستی مبتنی بر کشت ارگانیک، ضمن حفظ سلامت محیط زیست، موجب افزایش کیفیت و پایداری عملکرد به ویژه در تولید گیاهان دارویی میشود. بر همین اساس، آزمایشی با طرح فاکتوریل در قالب بلوکهای کاملا تصادفی در سه تکرار در شرایط گلخانه انجام گردید. تیمارها شامل زئولیت در سه سطح 0 ، 3 ، 6 درصد به عنوان عامل a و تیمار ورمی کمپوست در سه سطح 0 ، 3 و 6 درصد به عنوان عامل b و تیمار هیدروژل در سه سطح 0 ، 0/2 و 0/4 درصد به عنوان عامل c مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل آماری دادههای آزمایش بر مبنای دادههای خام با استفاده از نرم افزار SAS انجام شد. جهت مقایسه میانگینها از آزمون چند دامنهای دانکن و برای رسم نمودارها از نرم افزار EXCEL استفاده گردید. از صفات ارتفاع، تعداد برگ، تعداد گل در بوته، وزن تر بوته، وزن خشک بوته ، عملکرد گل در بوته، تعداد بذر در بوته، عملکرد بذر در بوته یادداشت برداری به عمل آمد. بیشترین ارتفاع بوته، تعداد برگ در بوته، تعداد گل در بوته، وزن خشک بوته و عملکرد گل و بذر در بوته از تیمار زئولیت 3 درصد مشاهده شد. بیشترین تعداد برگ در بوته، تعداد گل، وزن تر بوته، وزن خشک بوته و عملکرد گل از تیمار ورمی کمپوست 6 درصد بدست آمد. با افزایش ورمیکمپوست نسبت به شاهد بر عملکرد و خصوصیات مورفولوژیکی افزوده شد. همچنین افزایش هیدروژل نسبت به شاهد منجر به افزایش وزن تر و ارتفاع بوته گردید. بیشترین تعداد برگ، تعداد گل و وزن تر از تیمار هیدروژل 0/4 درصد بدست آمد. هیدروژل منجر به افزایش تمامی صفات مورد مطالعه گردید. به طور کلی میتوان گفت که استفاده از پلیمرهای سوپرجاذب زئولیت و هیدروژل به همراه ورمیکمپوست میتواند در بهبود رشد و خصوصیات زراعی گیاه همیشه بهار تاثیرگذار باشد.

کلیدواژه ها

زئولیت، ورمی کمپوست، هیدروژل، من همیشه بهار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.