معرفی گیاهان دارویی منطقه ی دره ارغوان- طرقبه، استان خراسان رضوی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین همایش گیاهان دارویی و داروهای گیاهی
- کد COI اختصاصی: HHMM01_145
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 9092
نویسندگان
دانشجو، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکده علوم، گروه زیست شناسی
استاد، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکده علوم، گروه زیست شناسی
استادیار، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکده علوم، گروه زیست شناسی
مربی، دانشگاه فردوسی مشهد، پژوهشکده ی علوم گیاهی، گروه گیاه شناسی
چکیده
گیاهان دارویی به عنوان بخشی از منابع طبیعی، یکی از مهمترین منابع تامین غذایی و دارویی بشر در طول نسل ها بوده اند. از آنجا که نتایج حاص از مطالعات فلورستیک در شناخت شرایط لازم برای رشد و بهره برداری از گیاهان بومی و دارویی کاربرد دارد مطالعه ای برای شناسایی گیاهان دارویی در منطقه دره ارغوان، شهرستان طرقبه (مشهد) با وسعت 700 هکتار و در فصل رویشی سال 1393 انجام گرفت. اقلیم منطقه بر اساس روش دومارتن خشک و بیابانی است. پس از عملیلات صحرایی ، شناسایی گیاهان منطقهی مذکور و تفکیک گیاهان دارویی با کمک منابع و فلورهای معتبر در هرباریوم دانشکده علوم و پژوهشکده علوم گیاهی دانشگاه فردوسی مشهد انجام شد. از میان 205 گونه گیاهی شناسایی شده 25 گونه بعنوان گیاه دارویی تشخیص داده شدند. برخی از گونه های دارویی شامل Alcea ،Hymenocrater calycinus Benth ، Bunium persicum (Boiss.) B.fedtsch. Sanguisorba minor Scop. و angulata Freyn & Sint از فراوانترین گونههای دارویی منطقه دره ارغوان، که دارای سطح پراکنش وسیعی هستند و در اکثر نقاط منطقه به چشم میخورند. درصد کل گیاهان دارویی منطقه 12/68% بود. همچنین با توجه به حضور فراوانی گونههای دارویی در سط منطقه و خواص دارویی و صنعتی که دارند، لازم است با توجه به سازش آنها با شرایط طبیعی منطقه، به حفظ و تقویت آنها اقدام و با برنامه ریزی دقیق و مناسب در جهت بهره برداری بهینه از این منابع طبیعی سرشار و مناسب، به اقتصاد منطقه و کشور کمک شایانی نمود.کلیدواژه ها
گیاهان بومی و دارویی، درهی ارغوانمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.