سنتز سبز نانوذرات طلا به کمک عصاره برگ شمعدانی و بررسی پایداری آن در محیط PBS

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش گیاهان دارویی و داروهای گیاهی
  • کد COI اختصاصی: HHMM01_117
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1202
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس جعفری زاد

دانشجوی دکترای نانو شیمی، دانشگاه آتاتورک ترکیه، دانشکده شیمی

مژگان محمدلو

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی سهند تبریز، دانشکده مهندسی شیمی

دویگو ایکینجی

دکترای نانو شیمی، دانشگاه آتاتورک ترکیه، دانشکده شیمی

حافظ مقصودی

دکترای مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی سهند تبریز، دانشکده مهندسی شیمی

چکیده

امروزه نانوفناوری کاربردهای گسترده ای در صنایع مختلف مانند پزشکی، دارویی و بهداشتی پیدا کرده است. از میان نانوذرات، نانوذرات فلزی مانند طلا به علت خواص منحصر به فرد الکتریکی، مغناطیسی و نوری بسیار مورد توجه قرار گرفته اندد. از آنجایی که ننانو ذرات فلزی به صورت قابل توجهی در بخش های مختلف استفاده می شوند، نیاز رو به رشد برای تولید بیولوژیکی و سازگار با محیط زیست این مواد احساس می شود؛ زیرا روش های فیزیکی و شیمیایی که به طور معمول استفاده می شوند، علاوه بر گران قیمت بودنشان حاوی مواد شیمیایی هستند که باعث تخریب محی زیست می شوند. روشهای سبز مانند استفاده از گیاهان، با توجه به طبیعی بودن مواد احیا کننده و پایدار کننده مورد نیاز در سنتز نانوذرات و غیر شیمیایی بودن آنها مقرون به صرفه و زیسدت سدازگار میباشد که جایگزین بسیار مناسبی برای روش های فیزیکی و شیمیایی هستند. در تحقیق حاضر برای سنتز سبز نانوذرات طلا از گیاه شمعدانی استفاده شده است. سپس باند SPR نانوذرات سنتز شده با عصاره گیاه شمعدانی با نانوذرات سنتز شده توس سیترات مقایسه میشوند.برای تشخیص شکل گیری نانوذرات از UV-vis و تعیین گروههای عاملی عصاره برگ از FT-IR استفاده می شود. با استفاده از آنالیز DLS اندازه نانوذرات و آنالیز FESEM برای تعیین مورفولوژی نانوذرات، و با آنالیز Gc-Mass وجود ترکیبات احیا کننده طبیعی موجود در گیاه شمعدانی تعیین شد که این ترکیبات محلول حاوی نانوذرات طلا را احیا کرده و نانوذرات طلا تولید می شود. همچنین در ادامه پایداری این نانوذرات در محیط PBS با نانوذرات سنتز شده توس سیترات مقایسه شدند که جواب های بهتری دادند.

کلیدواژه ها

نانوذرات طلا، سنتز سبز، عصاره گیاه شمعدانی، سیترات، محلول کلروآئوریک اسید

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.