بررسی تاثیرات باکتری محرک رشد و اسید سالیسیلیک بر صفات فیزیولوژیکی در گیاه نعناع سبز Mentha spicata L تحت تنش خشکی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین همایش گیاهان دارویی و داروهای گیاهی
- کد COI اختصاصی: HHMM01_090
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 994
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح گیاهان باغی دانشکده کشاورزی دانشگاه زابل
دانشیار گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی دانشگاه زابل
کارشناس مرکز تحقیقات و زیست فناوری (بیوسنتر) دانشگاه زابل
چکیده
امروزه تنش خشکی مهمترین تنش غیر زیستی برای گیاهان است. زیرا علاوه بر کاهش محصول، باعث کاهش میزان آب و زمین های قابل استفاده برای کشاورزی میشود. تحقیقات نشان داده است که باکتریهای محرک رشد و اسید سالیسیلیک باعث کاهش اثرات سوء برخی از تنشها از جمله تنش خشکی میشود. از این رو به منظور بررسی اثرات تنش خشکی بر گیاه نعناع سبز آزمایشی در قالب فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی شامل سه سطح تنش خشکی، 80 درصد ظرفیت زراعی به عنوان شاهد، 60 و 40 درصد ظرفیت زراعی، به عنوان فاکتور A ، کود زیستی (تلقیح و عدم تلقیح) فاکتور B B واسید سالیسیلیک (صفر به عنوان شاهد و 1 میلی مولار) به عنوان فاکتور C در سه تکرار انجام گردید. نتایج حاصل از تجزیه واریانس نشان داد که سطوح مختلف خشکی، اسید سالیسیلیک، باکتری محرک رشد ( Bacillus 1732 ) و اثر متقابل آنها بر رشد و نمو گیاه نعناع موثر بود. تنش خشکی سبب افزایش صفات فیزیولوژیکی مانند پرولین، کربوهیدرات، فنل کل و فلاونوئید در گیاه گردید. همچنین کاربرد باکتری محرک رشد و اسید سالیسیلیک باعث افزایش میزان صفات فیزیولوژیکی (پرولین، کربوهیدرات،فلاونوئید، فنل کل) در گیاهان تحت تحت تنش و گیاه شاهد گردید. که بیانگر افزایش مقاومت گیاه در برابر تنش با به کارگیری مکانیزمهای مقاومتی مانند افزایش پرولین، کربوهیدرات، فنل کل و فلاونوئید توسط باکتری و اسید سالیسیلیک است. با توجه به مشاهدات این تحقیق میتوان نتیجه گرفت که استفاده از باکتری ( Bacillus 1732) و اسید سالیسیلیک راهکاری مناسب به منظور افزایش مقاومت گیاه و کاهش خسارات ناشی از تنش خشکی است.کلیدواژه ها
گیاه نعناع سبز، پرولین، کربوهیدرات، فلاونوئید، فنل کل، باکتری محرک رشد، اسید سالیسیلیکمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.