بررسی ظرفیت های فضای سایبری بر اتحاد و انسجام اقوام ایرانی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: هشتمین کنگره انجمن ژئوپلیتیک ایران همدلی اقوام ایرانی انسجام و اقتدار ملی
  • کد COI اختصاصی: GEOPOLITICS08_151
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 832
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

افشین متقی

استادیارجغرافیای سیاسی، دانشگاه خوارزمی

محمدجواد عزیزی فر

دانشجوی دکتری جغرافیای سیاسی دانشگاه خوارزمی

چکیده

نوع استقرار و چینش اقوام ساکن در ایران منجر به بروز تحلیل ها و نگاه های عمدتا امنیتی می شود. اما از منظر عوامل وحدت بخش ودر راستای تحقق امنیت ملی ، اقوام نه به تنهایی متن هستند و نه در حاشیه، بلکه پیوندهای قومی بخش مهمی از شناسنامه اقوام و به عنوان نماد هویت ساز جامعه ایرانی محسوب میشوند.یکی از عناصر تکامل قومیتها در طول تاریخ روابط ارتباطی ایشان بوده است در این خصوص گسترش فزاینده فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی در سال های اخیر، حیات بشری را در ابعاد مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و تحت تاثیر قرار داده است و منجر به تشکیل جامعه شبکه ای شده ، که وجه غالب ارتباطی فضای معاصر را شکل میدهد و دارای اثر گذاری در ابعاد مختلف است.در این فضا که مشهور به فضای سایبری است با توجه به اثرات شگرف آن در ایجاد تحولات ساختاری و عملکردی دو سوال عمده مطرح می شود است . 1- توانایی تاثیر گذاری فضای سایبری در ارتباط و تعامل اقوام با یکدیگر؛ 2- توانایی تاثیرگذاری فضای سایبری در ارتباط اقوام با حکومت مرکزی و افزایش اتحاد و انسجام ملی. مقاله حاضر با استفاده از روش توصیفی – تحلیلی صرفا به نقش و ظرفیتهای فضای سایبری و راهکارهای افزایش تعامل اقوام با حکومت و بررسی نقش این فضا به عنوان عاملی در راستای راههای انسجام بیشتر اقوام ایرانی خصوصا اقوام مستقر در حاشیه های کشور می پردازد. نتایج تحقیق بیانگر آنست که علی رغم توانایی بالای فضای سایبری در ایجاد تحولات شگرف در جهت افزایش اتحاد، انسجام و همدلی اقوام تاکنون از ظرفیت های این فضا به طور مناسب و شایسته استفاده نشده است

کلیدواژه ها

اقوام، فضای سایبری، انسجام و اتحاد، فناوری اطلاعات و ارتباطات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.