جهانی شدن و تاثیر آن بر هویت ملی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: هشتمین کنگره انجمن ژئوپلیتیک ایران همدلی اقوام ایرانی انسجام و اقتدار ملی
- کد COI اختصاصی: GEOPOLITICS08_149
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2592
نویسندگان
دکترای جغرافیای سیاسی وعضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار
دانشجوی دکتری رشته جغرافیای سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار
چکیده
فرایند جهانی شدن با شتاب روزافزون در حال عبور از مرزهای سیاسی و محدوده های فرهنگی کشورها بوده و با تغییرات غیرقابل پیش بینی مناسبات بین المللی و طبقه بندی های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی جهان را تحت تاثیر قرار داده است. از سوی دیگر همواره نوعی میل عمیق و احساسی پرشور بین انسان ها در مورد سرزمین شان وجود داشته است. این امر موجب گردیده تا انسان ها همواره به جداسازی افراد و گروه ها از یکدیگر و تفکیک و شبکه بندی سرزمین و قلمرو زندگی خود اقدام نمایند. جهانی شدن اسباب دسترسی انسان ها را به منابع مختلف هویتی فراهم می سازد و این دسترسی به ترتیب منجر به دید بهتر در منابع هویتی سابق بحران هویت و شکل گیری تصاویر هویتی جدید می گردد. این تحول ممکن است بصورت یک فرصت ظاهر شود و شناخت ما را از خویشتن تعمیق بخشد و یا بصورت تهدید درآید و ما را گرفتار از خود بیگانگی سازد. جهانی شدن مبحثی چند بعدی بوده که از زوایای مختلف قابل بررسی می باشد. یکی از بحث هایی که در این خصوص باید مورد توجه قرار گیرد ارتباط جهانی شدن با مفهوم سرزمین و هویت است چون همواره مفهوم هویت با قداست و ارزش های بومی و قومی همراه بوده است که با توجه به تاثیرات انکارناپذیر جهانی شدن برروی آن حساسیت های زیادی را ایجاد کرده است. لذا در این مقاله به بررسی مولفه ها و عناصر جهانی شدن و دیدگاه های اصلی آن پرداخته می شود و استدلال اصلی این است که هویت ملی در اثر جهانی شدن نه تنها حذف نمی شود بلکه احتمالاً در آینده در قالب هایی جدید و پویاتر در عرصه های رسمی و غیررسمی ظهور خواهد کردکلیدواژه ها
جهانی شدن، هویت، مکان، دولت - ملت، جغرافیا، هویت مکانیمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.