پیوستگی اقوام ایرانی در پرتو تحولات منطقه ای

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: هشتمین کنگره انجمن ژئوپلیتیک ایران همدلی اقوام ایرانی انسجام و اقتدار ملی
  • کد COI اختصاصی: GEOPOLITICS08_148
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1104
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حیدر لطفی

دکترای جغرافیای سیاسی وعضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار

مجید قصاب زاده

دانشجوی دکترای جغرافیای سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار

فاطمه غفاری توچایی

کارشناس ارشد زبان و ادبیات فارسی

چکیده

ایران اسلامی از جمله کشورهایی است که از تنوع قومی در ساختار جمعیتی خود برخوردار است . یکی از موضوعات مهم و مسئله ساز در منطقه خاورمیانه عدم انطباق مرزهای سیاسی با مرزهای قومی و فرهنگی است . مرزهای سیاسی کشور ایران نیز به گونه ای است که اقوام ترک، کرد، عرب ، بلوچ و ترکمن در دو سوی آن واقع شده اند . و برخی از این اقوام در دو ، سه و حتی چهار کشور گسترش یافته اند. تحولات گسترده در منطقه خاورمیانه باعث دخالت بیش از پیش بیگانگان بخصوص آمریکا و انگلیس در امورات داخلی کشورهای منطقه گردید. این پژوهش با روش کتابخانه ای و شیوه ی تحلیل اطلاعات ، توصیفی-تحلیلی و تاریخی و با هدف پاسخ به این سئوال که : آیا تحولات منطقه ای بر پیوستگی اقوام ایرانی تاثیر دارد؟ انجام شد.به نظر می رسید که اقوام ایرانی در پس تحولات منطقه ای به واگرایی روی آورده و فاصله خود را با حکومت مرکزی زیاد کند. اما مشخص گردید با توجه به بومی بودن اقوام، اشتراکات مذهبی و فرهنگی زیاد با حکومت مرکزی و برنامه ریزیهای حکومت مرکزی به منظور تحقق اتحاد و همبستگی ملی ، پیوستگی اقوام ایرانی با هم و با حکومت مرکزی بیش از پیش در پرتو تحولات منطقه ای تحقق پیدا کرده است .وجود عناصر و مولفه های مشترک ملی، تاریخی و هویتی با کلیه اقوام از جمله عواملی هستند که می توانند در شکل گیری هویت جمعی ایرانی نقش بی بدیلی ایفا نماید. تاریخ مشترک تمامی اقوام تحت نام ملیت ایرانی، زبان پارسی که در عمق تمام اقوام ریشه دوانیده، اسلام به عنوان دین مشترک و قهرمانان و شخصیت های ملی مشترک و بالآخره هویت ایرانی از جمله عناصر پیوند دهنده ای هستند که همگرایی را ممکن و روند واگرایی را در مواجهه با این عناصر پیوند دهنده و از نظر ارزشی بسیار ارزشمند، با مشکل روبه رو می سازد.با وجود مشکلات و تنگناها در عرصه هایی از زندگی اقوام و اقلیتها ، باز اتحاد و وحدت بین اقوام ،با هم و با حکومت مرکزی بیش از پیش برقرار است

کلیدواژه ها

پیوستگی ، اقوام، خاورمیانه ، ایران ، تحولات منطقه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.