جامعه اطلاعاتی و جهانی شدن

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: همایش انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران
  • کد COI اختصاصی: ILISA01_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3782
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالرضا نوروزی چاکلی

عضو هیات علمی دانشگاه شاهد و دانشجوی دکترای علوم کتابداری و اطلاع رسان

چکیده

این مقاله با رویکرد جغرافیای سیاسی اطلاعات، سعی در معرفی خصوصیات وسیر تحولات جامعه اطلاعاتی دارد. بر این اساس با ذکر نظریات صاحب نظرانی چون دانیل بل، آلوین تافلر، جان نیس بت ، فرانک وبستر، ویلیام مارتین، یان میلز و در ایران نیز عباس حری سعی در معرفی دیدگاه های مختلف در باره جامعه اطلاعاتی دارد. همچنین جهت تشخیص جوامع اطلاعاتی از غیر اطلاعاتی ، ویژگی های این جوامع از سه بعد تراکم اطلاعات، فن آوری های نوین ارتباطی و رایانه ای در انتقال حجم عظیمی از داده ها و زمینه های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی معرفی گردیده است. در این میان ویژگی های برخاسته از تراکم اطلاعات نسبت به سایر موارد در سرعت بخشیدن به تحولات فنون، مهارتها و کارکردهای علوم کتابداری و اطلاع رسانی بیش از پیش موثر بوده و تحولات نوین دیگری را نیز در این حوزه ضروری ساخته است. همچنین با توجه به نظریات صاحب نظران و ویژگی هایی که از زمینه های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی جوامع اطلاعاتی بدست می اید این عوامل بیش از سایر موارد و به عنوان مبنا و زیر بنای حرکت بسوی جامعه اطلاعاتی محسوب میشوند. در ادامه نیز سیر تحول و برنامه های جامعه اطاعاتی در مناطقی همچون ژاپن، ایالات متحده آمریکا، اروپای غربی وسازمان هایی چون یونسکو معرفی شده و در پایان نتایج مربوطه ارائه میگردد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.