بررسی انفجار در سازه های بتنی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس سراسری توسعه محوری مهندسی عمران ، معماری ، برق و مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: DCEAEM02_139
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1812
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیما خدادادی

کارشناس ارشد ، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد تبریز ، گروه عمران ، تبریز ، ایران

کسری حسین مستوفی

کارشناس ارشد ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کیش، گروه عمران، جزیره کیش، ایران

چکیده

انفجار ناشی از مواد منفجره حجیم و متمرکز در محوطه اطراف یک ساختمان اثرات مصیبت باری می تواندداشته باشد و باعث خسارات و خرابی از قبیل خرابی قاب ساختمان، دیوارها، درها و پنجره ها و … شود،همچنین می تواند باعث صدمه جانی و مرگ ساکنین بشود. البته این اثر بر روی سازه های مسکونی به مراتب مخرب تر خواهد بود چرا که این سازه ها صرفاً در برابر نیروی زلزله طراحی می گردند. لذا در این مقاله با انجام تحلیل های دینامیکی غیرخطی بر روی یک قاب ساختمانی بتنی ۳ طبقه طراحی شده در برابر زلزله، به بررسی رفتار آن در برابر بار انفجار ناشی از مواد منفجره متمرکز در فواصل ۰۱،۵ و ۰۵ متری از آن پرداخته شده است. نتایج حاکی از آنست که با توجه به افزایش نرخ بارگذاری انفجاری، مقادیر تنش گرهی در اعضایی که در نزدیک ترین فاصله تا محل انفجار قرار گرفته اند، در مقایسه با اعضای دورتر، بیشتر بوده تا حدی که در زمان بسیار کوتاه بعد از انفجار این اعضاء تسلیم می شوند. در این تحقیق تلاش شد که پدیده انفجار با مراحل مختلف آن به صورت دقیق و قابل قبولی الگوسازی گردد که این مسأله، خود به تنهایی حائز درجه بالایی از اهمیت میباشد، چرا که الگوسازی صحیح رفتار دینامیکی بتن در پدیده انفجار و در نظر گرفتن عوامل متعددیکه در این مسأله نقش دارند منجر به ارایه الگویی میشود که در نتیجه آن میتوان به مطالعات بسیار گستردهای در زمینه بررسی این پدیده در سازههای مختلف با شرایط مرزی متفاوت پرداخت و در هر یک از آنها به پیشبینی میزان تأثیر موج شوک و یا تخریب و جذب انرژی بتن مبادرت ورزید.

کلیدواژه ها

سازه های بتنی ، انفجار ، زلزله

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.