بررسی وضعیت جمع آوری، حمل و دفع زباله های بیمارستانهای امام خمینی (ره) و امیرالمومنین (ع) و شهرستان زابل در سال 1393

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی علوم و مدیریت محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CMEI01_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 658
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه افتخاری

دانشجوی کارشناسی ارشد آلودگی محیط زیست، دانشگاه علوم و تحقیقات یزد

محمود یارقلی

کارشناس ارشد زمین شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد

چکیده

پسماندهای بیمارستانی یکی از مهمترین عوامل آلودگی محیط زیست و عامل اصلی بیماری در بین کارکنان بیمارستان ها و بیماراناست، لذا شیوه صحیح مدیریت، جمع آوری و دفع این زباله ها دارای اهمیت خاصی می باشد. هدف از این مطالعه، بررسی مقادیر کمی وکیفی پسماندهای بیمارستانی و بررسی شیوه دفع آن ها در داخل و خارج بیمارستان های امیرالمومنین (ع) و امام خمینی (ره) شهرستانزابل در سال 1393 است. ابزارهای اصلی تحقیق شامل مشاهدات میدانی و تکمیل پرسشنامه های مشخص، توسط افراد مسئول می باشد.در بیمارستان امام خمینی (ره)، میزان تولید زباله های عمومی به طور متوسط حدود 18 کیلوگرم و زباله های عفونی نیز حدود 12کیلوگرم در طول روز است. در بیمارستان امیرالمومنین (ع) نیز میزان تولید زباله های عمومی حدود 1000 کیلوگرم و زباله های عفونینیز حدود 300 کیلوگرم در طول روز میباشد. در این دو بیمارستان مورد مطالعه، میزان تولید زباله های عفونی نسبت به بیمارستان هایسایر شهرهای ایران، بسیار کمتر می باشد. مهمترین مشکلات بهداشتی موجود در بیمارستان امام خمینی (ره) در زمینه پسماندهایبیمارستانی شامل: نبود دستگاه زباله سوز، استاندارد نبودن محل نگهداری موقت زباله ها و شیوه نامناسب دفع پسماندهای بیمارستانیاست. در بیمارستان امیرالمومنین (ع) نیز کافی نبودن تعداد کارشناس بهداشت محیط و ترکیب زباله های عمومی و عفونی جهت دفع بهخارج از بیمارستان از موارد مهم مشکلات بهداشتی مرتبط با این بیمارستان است. بررسی های انجام شده نشان می دهد که مدیریتپسماندهای بیمارستانی توجه بیشتر مسئولین بیمارستان ها را می طلبد.

کلیدواژه ها

پسماندهای بیمارستانی، بیمارستان امیرالمومنین (ع) و امام خمینی (ره)، زابل، دفع زباله

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.