بررسی شاخص های خورندگی ورسوب گذاری منابع تأمین آب آشامیدنی شهربیرجند در سال (شهر بیرجند در سال 1393)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی علوم و مدیریت محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CMEI01_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 665
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه اسپکی

کارشناسی بهداشت محیط (کارشناس کنترل کیفی امور آب و فاضلاب بیرجند)

مجید محمدنژاد

کارشناسی بهداشت محیط (معاون بهره برداری شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی)

اعظم کریمی

کارشناسی بهداشت محیط (کارشناس کنترل کیفی امور آب و فاضلاب بیرجند)

چکیده

مقدمه: خوردگی آب همواره باعث بروز اشکالات جدی در تأسیسات آبی و تصفیه خانه های آب شده و همه ساله از این بابت میلیون هادلار خسارت به سیستم های آبی وارد می گردد خوردگی میتواندبرروی سلامتی عمومی،پذیرش عمومی یک منبع آب وهزینه های تأمینآب آشامیدنی اثربگذارد. روش ها: این تحقیق باهدف تعیین پتانسیل خوردگی آب آشامیدنی شهربیرجند در سال 1393 و با استفاده ازشاخص های خوردگی لانژلیه،رایزنار و پوکوریوس انجام گرفت. نتایج :بر اساس شاخص لانژلیه از مجموع 29 حلقه چاه تامین کننده آبشرب شهر بیرجند 3 حلقه دارای خاصیت خورندگی و سایر منابع نسبتا متعادل می باشند ((LSI< ±0/5) .اما میزان خورندگی در سه چاه(شماره 3، 18 و 28) هم پایین می باشدکه به ترتیب مربوط به چاه های 5 رکات، 1 سربیشه و 4 مرک می باشد. نتایج بدست آمده برایشاخص رایزنر نشان دهنده ی آن است که حدود 9 حلقه چاه دارای خاصیت بسیار خورنده در چاه های دشت سربیشه می باشد وسایرمنابعنیزدارای خاصیت خورندگی می باشند. تفسیر نتایج شاخص پوکوریوس نشان دهنده ی وجود خاصیت خورندگی در همه ی منابع میباشد اما میزان خورندگی در همه ی منابع یکسان نمی باشد بطوریکه پایین ترین عدد شاخص 6/33 مربوط به چاه 6 رکات و بالاترین (خورنده ترین) آن 8/33 است که مربوط به چاه 7 سربیشه می باشد.نتیجه گیری: بر اساس نتایج پتانسیل خوردگی در شبکه آبرسانی بیرجند وجود دارد و می بایست تمهیدات لازم برای آب شرب جهت رسیدن آب به حالت تعادل پیش بینی گردد.

کلیدواژه ها

خورندگی، رسوب گذاری، منابع آب شرب، لانژلیه، رایزنار، پوکوریوس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.