مشاوره ژنتیک و موارد لزوم انجام آن

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنگره ملی زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
  • کد COI اختصاصی: BSCONF02_167
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 635
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریچهر دارابی

مدرس و مدیرگروه مشاوره ژنتیک مرکز علمی کاربردی بهزیستی و تامین اجتماعی استان کرمانشاه

احمدرضا درخشنده

سرپرست مرکز

چکیده

مشاوره ژنتیک فرآیندی ارتباطی است که در آن تأثیر ژنتیک بر سلامت مورد بحث قرار گرفته و علاوه بر اینکه میزان خطر انتقال یک صفت ژنتیکی مورد بررسی قرار می گیرد راه های حل و فصل مشکل و نحوه وراثت آن نیز شرح داده می شود. در واقع هدف از انجام مشاوره ژنتیک تشویق افراد به فکر کردن در مورد مشکلاتشان، آگاه سازی و اطلاع رسانی در مورد ماهیت مشکل، ایجاد درکی عمیقتر از علل مشکل و تصحیح باورهای غلط،تصمیمسازی در افراد بدون استفاده از زور، افزایش اعتماد به نفس در مراجع و همچنین کاهش خطاهای شناختی میباشد. در اینجا ممکن است این سؤال مطرح شود که چه زمان انجام مشاوره ژنتیک میباشد؟ بهترین زمان انجام مشاوره پیش از ازدواج میباشد اما در صورت عدم مراجعه به مشاوره میتوان پیش از اقدام به بارداری نیز مشاوره را انجام داد اما انجام مشاوره ژنتیک برای چه کسانی لازم است؟ زوجینی که در سنین بالا مادر بالای 35 و پدر بالای 50سال تصمیم به داشتن فرزند میگیرند، در صورت سابقه اختلال ژنتیک، متابولیک یا مادرزادی در فرزند قبلی، وجود بیماری های ژنتیک سنین بزرگسالی سرطان ها، هانتینگتون در یکی از اعضای نزدیک خانواده، زوجینی که هم خون consanguinity هستند، افرادی که در تماس با تراتوژن ها شغلی،سوء مصرف بوده اند، زوجین دارای سقط مکرر یا ناباروری طولانی و نیز به منظور پیگیری آزمایشات ژنتیک غیر طبیعی در نوزاد لازم به مشاوره با متخصصین ژنتیک می باشد باتوجه به افزایش روزافزون آلاینده های محیطی و در معرض مواد موتاژن قرار گرفتن و نیز افزایش تمایل بر ازدواج همخون ها توصیه ی اکید بر انجام مشاوره ژنتیک برای همهی افراد خصوصا موارد ذکر شده میشود.

کلیدواژه ها

مشاوره ژنتیک، موارد لزوم، هم خونی، موتاژن، اختلال ژنتیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.