ارزیابی کیفیت توده سنگ های ساختگاه سد دره بادگرگک و تخمین سیستم نگهداری مناسب

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مکانیک خاک و مهندسی پی
  • کد COI اختصاصی: SMFE02_552
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 632
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهناز طاهری سرمور

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی مهندسی، دانشگاه یزد

حمید مهرنهاد

استادیار گروه عمران، دانشکده فنی، دانشگاه یزد

چکیده

به منظور بررسی دقیق رفتار مهندسی پروژه های مهمی نظیر سد و تونل، شناخت ویژگی های مهندسی توده سنگهایساختگاه ضروری می باشد. یکی از روش های رایج بررسی کیفیت توده سنگ ها، طبقه بندی مهندسی آنها است. طبقه بندیژئومکانیکی توده سنگ شامل فرایند جمع آوری و تحلیل داده های کیفی و کمی می باشد، که در نهایت به عنوان یک ابزارسریع جهت تخمین ملزومات سیستم نگهدارنده و برآورد پارامترهای مقاومتی و تغییر شکل پذیری توده سنگ مورد استفادهقرار می گیرد. این مقاله به بررسی نتایج مطالعات زمین شناسی مهندسی و مکانیک سنگ انجام شده در ساختگاه سد دره-بادگرگک می پردازد. ساختگاه سد دره بادگرگک بر روی رودخانه گرگک در فاصله 15 کیلومتری غرب شهرستان شهرکرد و3 کیلومتری روستای وانان در استان چهارمحال وبختیاری واقع شده است. سنگ های تشکیل دهنده پی سنگ این سد، عمدتاًلایه های آهک مارنی خاکستری ضخیم لایه تا توده ای هستند. در این مقاله طبقه بندی های مهندسی توده سنگ از جمله RMR ، Q-system انجام شده و روش مناسب حفاری و نگهداری توده سنگها نیز پیشنهاد شده است.

کلیدواژه ها

توده سنگ، سد دره بادگرگک، طبقه بندی ژئومکانیکی (RMR)، طبقه بندی Q ، سیستم نگهدارنده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.