بررسی پروسه ایجاد ساختار در خاک های رسی با عمل آوری حرارتی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مکانیک خاک و مهندسی پی
  • کد COI اختصاصی: SMFE02_267
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 699
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدنیما میرمحمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد ژئوتکنیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه خوارزمی

امیر حمیدی

دانشیار مهندسی ژئوتکنیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه خوارزمی

چکیده

ساختارهای ضخیم رسی که نفوذپذیری پایینی دارند به عنوان مدفن زباله های هسته ای سطح بالا یا سوخت هسته ای مصرف شده، پیشنهاد شده اند. دفن این-گونه زباله ها اغلب در صدها متر زیر زمین صورت می گیرد. گرمایی که توسط زباله هسته ای یا هر منبع تولید گرمای دیگر، مانند کابل های ولتاژ قوی به-وجود می آید باید در مدفن رسی اطراف منبع تولید گرما زایل شود. این موضوع به میزان قابل توجهی بر خواص فیزیکی و شیمیایی رس اثر می گذارد وآن را به رس دارای ساختار تبدیل می کند. در این تحقیق عمل آوری و ایجاد ساختار در زمانهای مختلف 1 تا 4 هفته و دماهای 40، 60 و 80 درجه سانتیگراد (12 نمونه) و با 1/5، 3 و 4/5 درصد سیمان به مدت یک هفته عمل آوری در حمام بخار (3 نمونه) روی مخلوط ماسه بنتونیت به صورت مصنوعی انجام شد. نتایج آزمایش های تک محوری آنها که تحت سرعت بارگذاری 0/1 4 میلیمتر بر دقیقه صورت گرفت، با یکدیگر مقایسه شد. از نتایج این تحقیق می توان به افزایش مقاومت اوج و نرم شوندگی پس از مقاومت اوج تحت تاثیر دما و افزایش مقاومت تک محوری و تردی نمونه با افزایش زمان عمل آوری اشاره کرد. برای ایجاد ساختاری متناظر با 1/5% سیمان، عمل آوری 2 یا 3 هفته ای به ترتیب تحت دمای 60 یا 40 درجه سانتیگراد و همچنین برای ایجاد ساختاری متناظر با 3% سیمان عمل آوری تحت 80 درجه سانتیگراد به مدت 3 یا 4 هفته مناسب دیده شد. در اینجا ایجاد ساختاری متناظر با 4/5% سیمان با عمل آوری حرارتی امکان پذیر نیست.

کلیدواژه ها

عمل آوری، درجه حرارت، رس دارای ساختار، سیمانتاسیون، مقاومت تک محوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.