بهسازی خاک با استفاده از بیوآنزیم ها

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مکانیک خاک و مهندسی پی
  • کد COI اختصاصی: SMFE02_244
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1691
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود عامل سخی

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی قم، قم، ایران

بهروز احمدپور

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران ژئوتکنیک، دانشگاه صنعتی قم، قم، ایران

مصطفی توکلی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران ژئوتکنیک، دانشگاه صنعتی قم، قم، ایران

چکیده

یکی از شاخه های مهندسی ژئوتکنیک، ژئوتکنولوژی میکروبی می باشد که در آن به کاربرد روش های بیولوژیکی در بهبودخواص خاک پرداخته می شود. از سیمانتاسیون بیولوژیکی می توان در مهندسی عمران در کاربردهایی نظیر بهبود پایداری دیوارهایحائل، خاکریزها و سدها؛ مسلح سازی و یا تثبیت خاک برای ایجاد پایداری در تونل سازی و فضاهای زیرزمینی؛ افزایش ظرفیتباربری پی های سطحی و عمیق؛ کاهش پتانسیل روانگرایی خاک و... استفاده کرد. در این مقاله ابتدا نحوه عملکرد آنزیم در تثبیتخاک به طور کامل مورد بررسی قرار گرفته و انواع آنزیم هایی که در تثبیت خاک می توانند مورد استفاده قرار گیرند معرفی شده ودر ادامه به بررسی محصولات تجاری که در دنیا به منظور بهسازی خاک به کار می روند پرداخته و نحوه ی تثبیت خاک توسط آنهابررسی و مزایا و معایب هر کدام اشاره شده است. در پایان به برخی مطالعات تجربی در این زمینه اشاره گردیده است. بایستی توجهداشت که استفاده از آنزیم ها با در نظر گرفتن عوامل مختلفی نظیر شرایط محیطی، اقتصادی، تجهیزات اجرایی و... صورت گیرد.ضمن اینکه جهت کاهش هزینه های اجرایی و افزایش اقبال عمومی به استفاده از روشهای بیولوژیکی تولید محصولات تجاری درداخل کشور بایستی مد نظر قرار گیرد.

کلیدواژه ها

بهسازی خاک، بیوآنزیم، تثبیت بیولوژیکی، ژئوتکنولوژی میکروبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.