مروری بر مساله سازند گچساران مخزن سد گتوند علیا قسمت اول: معرفی و تشریح ابعاد مساله

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مکانیک خاک و مهندسی پی
  • کد COI اختصاصی: SMFE02_243
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1152
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا ضیاء

گروه مهندسی عمران دانشگاه صنعتی قم

محمدعلی غلامی

شرکت مهندسی مشاور مهاب قدس

داریوش محجوب

شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران

اسماعیل ابتکار

شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران

چکیده

این مقاله با هدف معرفی سازند گچساران عنبل به عنوان یکی از چند رخنمون این سازند واقع در مخزن سد گتوند، تهیه و ارائه شده است. از آنجاکه این موضوع پس از آبگیری سد گتوند علیا در رسانه های جمعی بازتاب مختلفی داشته است لذا آگاهی از ابعاد مختلف آن برای جامعه فرهیختهدانشگاهی مفید خواهد بود.از بالای صفحه است. سد گتوند پائین دست ترین سد بلندی است که بر روی رودخانه کارون و در نزدیکی شهر گتونداحداث شده است. در مخزن این سد برونزدهای مختلفی از سازند گچساران مشاهده شده است که اولین آنها که در فاصله حدود 4/5 کیلومتری از سد قراردارد، بدلیل وجود نمک، مورد توجه بوده و از این رو مطالعات مختلفی برای شناسایی آن انجام شده است. این محدوده بدلیل نزدیکی بهروستای عنبل به عنوان سازند گچساران عنبل معرفی شده است. با انجام این مطالعات که شامل زمین شناسی (دربرگیرنده جنبه های مختلفچینه شناسی، زمین شناسی ساختمانی، ژئومورفولوژی، هیدروژئولوژی و کارست)، حفاری های اکتشافی، ژئوفیزیک، مکانیک سنگ و آنالیزهایپایداری، بررسی نرخ انحلال و برآورد گسترش نمک با استفاده از اطلاعات چاه های نفت در محدوده مخزن سد بوده، جنبه های مختلف این مسالهشناسایی شده و از نتایج آن در فرایند علاج بخشی استفاده شده است.

کلیدواژه ها

سد گتوند، توده گچساران، روخانه کارون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.