بکارگیری شبکه عصبی مصنوعی در تخمین عیار عناصر معدنی مطالعه موردی: کانسار سرب و روی انگوران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: RIEEM02_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 778
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا احمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه بین المللی امام خمینی ره

رضا شکورشهابی

عضو هیئت علمی دانشگاه بین المللی امام خمینی ره، گروه مهندسی معدن

چکیده

کانسار سرب و روی انگوران در فاصله 121 کیلومتری جنوب غرب زنجان و در منطقه ای با ارتفاع متوسط 2512 متر از سطح دریا قرار گرفته است.برای اکتشافات تفصیلی در این کانسار تعداد 22 مورد حفاری مغزه گیری انجام شد.از مجموع حفاری های انجامشده تعداد 125 نمونه برداشت شد که برای عناصرسرب و روی مورد آنالیز قرار گرفت. برآورد عیار یکی از مهمترین پارامترهای لازمبرای طراحی و برنامه ریزی تولید در معدن است و روش های متعددی در این خصوص توسعه یافته است. در این پژوهش با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی برنامه ای برای تخمین عیار نوشته شده است .شبکه عصبی تعیین شدهدر ابتدا با 52 %نمونه آموزش داده شده وسپس با 02 %نمونه،آزمایش گردیده است.بر اساس نتایج بدست آمده از این کار تخمین های انجام شده برای عیار عناصربا شبکه عصبی تا حدود زیادی به واقعیت نزدیک است و نتایج خوبی را ارایه داده است

کلیدواژه ها

شبکه عصبی، انگوران ،کانسار سرب و روی ، تخمین عیار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.