تبلور مفاهیم نظریه انتخاب گلاسر در مدل بهزیستی روانشناختی ریف

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی راهکارهای توسعه و ترویج علوم تربیتی ،روانشناسی ، مشاوره و آموزش در ایران
  • کد COI اختصاصی: PCCONF01_143
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2176
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود ملکی تبار

کارشناسی ارشد دانشجوی مشاوره خانواده دانشگاه علامه طباطبائی تهران

سید محمد کلانتر کوشه

استادیار دانشکده علوم تربیتی ومشاوره، دانشگاه علامه طباطبائی تهران

سمیه کاظمیان

استادیار دانشکده علوم تربیتی ومشاوره، دانشگاه علامه طباطبائی تهران

چکیده

سلامت روانی یکی از مهم ترین مسائل روانشناسان از زمان شکل گیری روانشناسی به مثابه یک علم بوده است. در رویکرد جدید و از منظر روانشناسی مثبت نگر از حدود دهه 1960 با تغییر تمرکز از نابهنجاری و درمان به پیشگیری و مطالعه خوب بودن و رشد، سلامت روان شناختی، داشتن ویژگی های مثبت مانند روابط اجتماعی موفق، عزت نفس و احساس کارآمدی است و وظیفه روانشناس، مطالعه این ویژگیها و کمک به ارتقای آن است. اساس روانشناسی مثبت نگر بر پذیرش انسان در جایگاه موجودی توانمند و شایسته و مطالعه نیرومندیها و شادمانیهای انسان است که می تواند به شکوفایی رسد. بنابراین روانشناسی مثبت نگر، سلامت روانی را معادل کارکرد مثبت روانشناختی تلقی و آن را در قالب اصطلاح " بهزیستی روانشناختی" مفهوم سازی می کند. یکی از شیوه های مناسبی که ظرفیت انسان را در رسیدن به آرزوی همیشگی خود یعنی سالم زیستن ارتقاء می بخشد متوسل شدن به نظریات روان شناسی و مشاوره است. در این میان به نظر می رسد که نظریه انتخاب که در صدد هدایت انسانها به سوی هویت موفق و سلامت روانی است در مدل روانشناختی ریف تبلور یافته و اشتراک مفهومی زیادی با این مدل دارد. هدف مطالعه حاضر مطالعه تبلور مفاهیم نظریه انتخاب گلاسر در مدل روانشناختی ریف است. بنابراین مفاهیم مهم نظریه انتخاب از جمله روان شناسی درونی، نیاز های اساسی انسان، رفتار کلی، دنیای کیفی، مسئولیت پذیری و هویت موفق بحث می گردد. درگام بعدی بهزیستی روان شناختی شامل تعریف و تبیین و موئلفه های بهزیستی روان شناختی از نظر ریف بیان شده است.

کلیدواژه ها

تبلور مفاهیم، نظریه انتخاب، بهزیستی روان شناخت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.