بررسی جامعه شناختی جایگاه پژوهش درآموزش و پروش، بیان آسیب ها و ارائه راهکارها

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی راهکارهای توسعه و ترویج علوم تربیتی ،روانشناسی ، مشاوره و آموزش در ایران
  • کد COI اختصاصی: PCCONF01_101
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 610
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا نعمت اللهی

شعیب فرج الهی

چکیده

یکی از عوامل اصلی پیشرفت و توسعه در کشورها، توسعه امر آموزش و پژوهش است. صاحب نظران و اندیشمندان دنیا بر این باورند جوامعی که پژوهش را جدی گرفته و برای آن برنامه ریزی می کنند و هزینه های کلان اختصاص می دهند از نظر رشد و توسعه از جایگاه و مرتبه بالایی برخوردارند. پژوهش و تحقیق در آموزش و پرورش تنها ابزاری است که برای بهسازی و ایجاد تغییرات مفید در کیفیت برنامه ها و عملکردهای آموزش و پرورش به کار گرفته می شود. بنابراین به منظور ایجاد تغییر و تحول در آموزش و پرورش میبایست جایگاه حقیقی پژوهش در تمامی جوانب و ساختارهای نظام آموزشی روشن و شفاف باشد. از این رو مقاله حاضر با روش توصیفی- تحلیلی به بررسی جامعه شناختی جایگاه پژوهش در آموزش و پرورش می پردازد. بدین منظور ابتدا به آسیب شناسی وضعیت پژوهش در کشور پرداخته شده و به آسیب هایی چون فقر مساله شناسی، ضعف محتوایی مشهود در عناوین،کم توجهی به سهم دوره های آموزشی و ... پرداخته می شود. سپس عوامل موثر در توسعه پژوهش بیان و در نهایت پیشنهادات و راهکارهایی مناسب در راستای رفع مشکل های عملکردی و تنگناهای پژوهش در این خصوص ذکر می شود.

کلیدواژه ها

آموزش و پرورش،پژوهش، تحقیق، آسیب شناسی، دشواری پژوهش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.