سنتز کیتوسان با استفاده از فناوری نشاندن مولکولی و کاربرد آن درجذب یون های فلزی سرب محلول های آبی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی سرب و روی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCLZ02_039
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 891
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سپنتا دخانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شالیر گروه مهندسی شالی ر دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا

محمدحسن وکیلی

استادیار گروه مهندسی شالی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا

چکیده

نگاهی گذرا به وضعیت محیط زیست جهان در سه دهه اخیر نشان می دهد که انسان مهمترین عاملی است که با کشاورزی صنعت و بهره برداری غیراصولی از منابع ضمن ایجاد تغیرات مفید مناسب ، سبب تخریب محیط زیست میشو د. در سال های اخیر محققین از بیوپلیمر های زیستی از قبیل کیتوسان جهت جداسازی فلزات سنگین از پساب ها استفاده کرده اند . در مطالعه حاضر به بررسی جذب سرب توسط کیتوسان با فناوری نشاندن مولکولی می پردازیم. به این منظور از فلز سرب (II) جهت قالب و از اپی کلروهیدرین جهت اتصال عرضی استفاد می کنیم.طراحی آزمایش سنتز ماده به روت تاگووی و دارای 3 فاکتور و 3 سطح است. میزان جذب ماده های سنتز وده را با نمونه خام مقایسه کرده و جهت درست بودن سنتز نمونه از آنها تست های FTIR گرفته ود. نتایج به دست آمده درستی سنتز را نشان می دهد همچنین عدد جذب ماده سنتز شده نسبت به حالت خام دارای افزایشی 4/37 برابر شده است.

کلیدواژه ها

کیتوسان – فناوری نشاندن مولکولی – سرب – جداسازی فلزات سنگین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.