تبیین و بررسی دیدگاه های امام خمینی (ره) در مورد علوم اسلامی وانسانی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین همایش ملی علوم انسانی اسلامی
- کد COI اختصاصی: NCIH01_138
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 662
نویسندگان
دانشجوی دکترای فلسفه تعلیم و تربیت دانشگاه اصفهان
عضو هیأت علمی دانشگاه اصفهان
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم سیاسی
چکیده
زندگی بشر در عصر حاضر، بیش از هر دوره دیگری، با پدیده علم و دانش نسبت دارد. جامعه ایرانی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، سیمای علمی بیشتری پیدا کرده و همین مسأله، ضرورت تحقیق در امر سیاستگذاری علمی به خصوص در علوم انسانی و اسلامی را برای پژوهشگران ایرانی دو چندان نموده است. علوم اسلامی و انسانی زیربنا و نرم افزار سایر علوم به حساب می آید. یکی از مهمترین عوامل اسلامی شدن دانشگاهها تدوین صحیح علوم انسانی بر اساس علوم اسلامی، هماهنگ با آخرین پیشرفتهای علوم انسانی در مغرب زمین می باشد. تحقق سخن حضرت امام (قدس سره) مبنی بر لزوم بازگشت همه علوم به علم شریف توحید نیازمند تحقق "انقلاب فرهنگی" بزرگی است که متاسفانه تاکنون در عرصه دانشگاهها و مراکز پژوهشی تحقق نیافته است زیرا غالب اساتید رشته های فلسفه و الهیات و عرفان که می بایست تاکنون به تدوین چارچوب و تعریف دقیقی از نگرش اسلام در خصوص جهان بینی فلسفی متناسب با تفکر و تمدن معاصر جهان برای هدایت علوم انسانی پایه و فنی اهتمام می ورزیدند با بی تفاوتی و سکوت از اهتمام به چنین مساله سرنوشت سازی خودداری نمودند و حتی برخی از آنها با وجود اعتقادات دینی و آشنایی با تفکر جهان غرب، حضور در چنین عرصه حیاتی و ارتباط غیر مستقیم و علمی با عرصه حکومت و سیاست کشور اسلامی را نوعی کار "ایدئولوژیک" و سیاسی صرف تلقی کردند. در این مقاله اهتمام امام (ره) در پرتو اندیشه های نابش در بستر علوم انسانی اسلامی تبلور یافته است که به عنوان چراغ راهی برای آزاداندیشان دلسوز، قلمداد می گردد.کلیدواژه ها
دیدگاه امام خمینی (ره)، علوم اسلامی، علوم انسانیمقالات مرتبط جدید
- حبس و بازداشت غیر قانونی
- بررسی دیدگاه های فقهی موثر در رویه قضایی درباره ملکیت آثار ادبی هنری فرهنگی
- شبکه ارتباط و تعامل موثر مردم و نیروی انتظامی و امنیتی با تاکید بر مطالعه شهر مشهد- مطالعه تطبیقی
- واکاوی فقهی و حقوقی نقش اثر انگشت در کشف جرم
- Promoting Climate Justice: Tackling Environmental Inequity and its Social and Economic Consequences
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.