نقش عملکردی فرآیندهای مدیریت دانش: بررسی تاثیر قابلیت های زیربنایی و استراتژی کسب و کار شرکت درارتقای عملکرد

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس سالانه مدیریت و اقتصاد کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: MSECONF01_189
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 525
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرنازسادات افتخاری

کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی بین الملل

سجاد بن سعید

کارشناس ارشد حسابداری

چکیده

هدف این پژوهش بررسی تأثیر استراتژی سازمان و زیربناهای مدیریت دانش بر فرآیندهای مدیریت دانش و به دنبال آن تاثیر آن ها بر ارتقا و بهبود عملکرد شرکت سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی کارکنان صنعت نفت با استفاده از تئوری مبتنی بر منابع می باشیم. دانش ارزشمندترین و استراتژیکترین منبعبرای سازمانها میباشد و ارتقا مداوم عملکرد سازمانی از شاخص های مطلوب و مورد نظر مدیران می باشد. بنابراین شناخت نسبت به چگونگی روابط بیناین دو عامل تأثیرگذار بر کسب برتری سازمانی با بهکار گیری دیدگاه مبتنی بر منابع مهم و اهمیت دارد. جامعه آماری 033 نفر از مدیران شرکت های زیر مجموعه شرکت سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی کارکنان صنعت نفت میباشد که از نظرات 961 نفر از آنان به عنوان نمونه انتخابی از روش نمونهگیری طبقهبندی شده استفاده شد. روش پژوهش مورد استفاده در این بررسی توصیفی از نوع همبستگی میباشد. تجزیه و تحلیل دادهها نیز در سه بخش اصلی آزمون همبستگی، آزمون میانگین و روابط مبتنی بر مدل معادلات ساختاری انجام گرفت.نتایج آزمون میانگین نشان دهنده این است که زیربناهای مدیریتدانش در شرکت های زیر مجموعه شرکت سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی کارکنان صنعت نفت در وضعیت نامطلوب و متوسطی قرار دارند. وضعیت فرآیندهای مدیریت دانش نیز به همین گونه است. ولی وضعیت استراتژی سازمان و عملکرد سازمانی بینابین میباشند؛ همبستگی میان ابعاد متغیرهای تحقیق در جامعه مورد نظر نشان دهنده رابطه مثبت و معنی داری این ابعاد متغیرها می باشد.همچنین نتایج مدل معادلات ساختاری نشان دهنده رابطهی علی مثبت و معنیداری میان زیربناهای مدیریت دانش استراتژی سازمان با فرآیندهای مدیریت دانش از یک طرف و فرآیندهای مدیریت دانش و عملکرد سازمانی ازطرف دیگرمی باشد

کلیدواژه ها

زیربناهای مدیریت دانش؛ فرآیندهای مدیریت دانش؛ استراتژی سازمان؛ عملکرد سازمانی؛ تئوری مبتنی بر منابع

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.