مفاهیم و مقایسه انواع روش های اندازه گیری سرمایه فکری

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی و دومین کنفرانس بین المللی حسابداری و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: MNGTCONF02_588
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 883
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین فرقانی

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور دولت آباد

چکیده

سازمان ها در حال وارد شدن به اقتصاد مبتنی بر دانش هستند ، اقتصادی که در آن دانش و دارایی های نامشهود به عنوان مهمترین مزیت رقابتی سازمانها شناخته شده است . یکی از اجزای دارایی نامشهود سرمایه فکری می باشد که تاثیر مهمی بر عملکرد و پیاده سازی استراتزیک سازمان دارد از این رو شناسایی ، اندازه گیری و مدیریت سرمایه فکری دارای اهمیت خاصی است و منجر به مشاهده ارزش واقعی سازمان ها می شود ولی سیستم های حسابداری کنونی هنوز هم تحت تاثیر عوامل سنتی کار ، مواد و سرمایه مالی می باشد واهمیت دانش بعنوان عاملی موثر در تولید و ایجاد ثروت در آنها نادیده گرفته می شود. این در حالی است که در محیط تجاری کنونی ، اندازه گیری ارزش سازمانی با استفاده از روش های سنتی حسابداری ناکافی می باشد چرا که اغلب ارزشهای محاسبه شده به روش سنتی با ارزش اقتصادی امروزی آنها نا مرتبط می باشد . بنابراین در این پژوهش به بررسی و تحلیل ویژگی های مفاهیم و انواع روشهای اندازه گیری سرمایه فکری(روش ارزش افزوده اقتصادی ، کارت امتیاز متوازن ، ترازنامه نامرئی ، کنترل داراریی های ناملموس ، روش جهت یابی تجاری اسکاندیا ، روش شاخص سرمایه فکری ، روش نرخ بازده دارایی ها ، روش تشکیل سرمایه بازار ، روش کارگزار تکنولوژی ، روش سرمایه فکری مستقیم روش های مالی ، مدل مدیریت سرمایه فکری ، روش کیوتین ، روش هوش سرمایه فکری ، مدل کارگزاری فنآوری و روش ارزشگذاری جامع ) اشاره شده و در پایان به مقایسه روش ها پرداخته شده است

کلیدواژه ها

سرمایه فکری ، روشهای اندازه گیری سرمایه فکری ، مفاهیم سرمایه فکری ، دارایی های نامشهود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.