مطالعه اثر امنیت اطلاعات بر وفاداری مشتریانمطالعه موردی:مشتریان خدمات بانکداری الکترونیک در شهر تهران، سال1393

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی و دومین کنفرانس بین المللی حسابداری و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: MNGTCONF02_389
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 506
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هومن یوسفی

دانشجوی کارشناس ارشد، دانشگاه آزاد اسلام ، واحد آیت الله آمل ، گروه مدیریت اجرای ، آم ، ایران

حسن درویش

عضو هیئت علم دانشگاه پیام نور، یهران، ایران

چکیده

در دنیای کسب و کار، گرایش به خدمات الکترونیکی به طور فزایندهای در حال رشد است . خدمات بانکداری الکترونیک فرصتی را برایبانکها فراهم نموده تا به شیوه ای موثرتر به مشتریان هدف خود دست پیدا کنند. علی رغم دستاوردهای ایجاد شده توسط این فرصت، هموارهمسائل امنیتی موجب سلب اعتماد مشتریان و در نتیجه عدم گسترش این خدمات بوده است. پژوهش حاضر به بررسی اثر امنیت اطلاعات بروفاداری مشتریان می پردازد.این تحقیق از لحاظ هدف کاربردی و از نظر روش تحقیق، از جمله تحقیقات علی و از شاخه میدانی می باشد. در این پژوهش، پس از نمونه گیریبه روش خوشه ای، اطلاعات مورد نیاز از طریق پرسشنامه ای شامل 22 سوال با طیف 5 گزینه ای لیکرت، میان 450 نفر ازمشتریان خدمات بانکداری الکترونیک در شهر تهران توزیع شد، که در نهایت 394 پرسشنامه قابل استفاده جمع آوری گردید. ضمناً داده های گردآوری شده با استفاده از تکنیک معادلات ساختاری و نرم افزار لیزرل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها بیانگر آن است که بین امنیت اطلاعات در خدمات بانکداری الکترونیک و اعتماد مشتریان به این خدمات ارتباط معناداری وجود دارد، همچنین نتایج حاکی از آن است که ریسک ادراک شده از خدمات بانکداری الکترونیکی بر اعتماد مشتریان به این خدمات و وفاداری آنان تاثیر منفی می گذارد. در نهایت فرضیه تاثیر اعتماد بر وفاداری مشتریان، نیز مورد تایید قرار گرفت..

کلیدواژه ها

اعتماد، امنیت اطلاعات، بانکداری الکترونیک، ریسک ادراک شده، وفاداری مشتریان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.