جذب نیتروژن از گاز طبیعی توسط کلینوپتیلولیت

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: اولین کنفرانس پتروشیمی ایران
  • کد COI اختصاصی: IPCONF01_335
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1826
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن پیروزی

محقق ارشد - گروه کاتالیست و مواد شیمیایی پتروشیمی اراک - واحد تحقیق و توس

علی مچرشاوی

محقق گروه کاتالیست و مواد شیمیایی ، پتروشیمی اراک - واحد تحقیق و توسعه

چکیده

بیشتر منابع گاز طبیعی دنیا ناخالص اند. یکی از ناخالصیهای عمده آن گاز خنثی نیتروژن است که آن را برای کاربرد نامناسب می سازد. از این رو جداسازی آن مهم است. از جمله حضور نیتروژن در خوراک واحد اکسو برای تولید گاز سنتز مشکل افرین است. بدین صورت که نیتروژن تا انتهای واکنش در راکتور باقی مانده و موجب بالا رفتن فشار راکتور می گردد که برای کاهش فشار مقداری از محصول پروپیلن نیز هدر می رود. این تحقیق در راستای کاهش محتوای نیتروژن خوراک به منظور کاهش فشار در راکتور می باشد. کلینوپتیلولیت فراوان ترین زئولیت طبیعی با یک ساختار شبکه ای آلومینوسیلیکاتی و مساحت سطح داخلی بالا از طریق تعویض یون به شکل های تعویض شده از کاتیون H , Na , K اصلاح گردید. جذب نیتروژن متان و اتان با خوراک واحد اکسو پتروشیمی اراک روی کلینو پتیلولیت تخلیص شده (Cp) و شکل های اصلاح شده آن ( a-Cp K-Cp , H-Cp) در 25 درجه سانتی گراد مطالعه گردید. نمونه های مورد استفاده از طریق تکنیک جذب BET و XRD , FTIRو روش های تر مورد آنالیز و بررسی قرار گرفتند. میزان جذب در فشارهای مختلف بررسی گردید. اثر تعویض کاتیون روی جذب تعادلی نیتروژن نشان داد که گزینش پذیری به ترتیب Cp> a-Cp> K-Cp کاهش می یابد و H-Cp تمایلی به جذب نیتروژن ندارد.

کلیدواژه ها

گاز طبیعی ، جذب ، نیتروژن ، کلینوپتیلولیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.