بررسی اثرات مشتقات بنزامیدازول بعنوان بازدارندههای خوردگی برای فولاد ساده کربنی در محیط HCl

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: اولین کنفرانس پتروشیمی ایران
  • کد COI اختصاصی: IPCONF01_227
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1813
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جعفر الجورانی

دانشجوی کارشناسی ارشد خوردگی و حفاظت از مواد، دانشکده مهندسی مواد , دان

کیوان رئیسی

استادیار دانشکده مهندسی مواد دانشگاه صنعتی اصفهان

محمدعلی گلعذار

استاد دانشکده مهندسی مواد دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

فولاد ساده کربنی بطور وسیع در صنایع نفت و پتروشیمی استفاده می شود و خوردگی این آلیاژ در محیط های اسیدی از جمله مشکلات ومعضلات این صنایع است . استفاده از بازدارنده های خوردگی یکی از راه های مهم برای جلوگیری از خوردگی تجهیزات صنعتی محسوب می شود . مشتقات بنزامیدازول یکی از ترکیبات آلی هتروسیکلیک هستند که بعنوان بازدارنده های خوردگی فولاد ساده کربنی در محیط های اسیدی به خوبی عمل می کنند . در این تحقیق اثرات بازدارندگی خوردگی و توانایی جذب دو مشتق -2 مرکاپتوبنزامیدازول و -2 متیل بنزامیدازول بر روی سطح فولاد در محلول 1 مولار HCl مورد بررسی قرار گرفت . آزمون های پلاریزاسیون پتانسیو دینامیک در محلول 1 مولار HCl در غلظت های 200 ,150 ,100 ,50 ,0 و 250ppm از بازدارنده های مذکور انجام شد . نتایج نشان داد که مشتق -2 ppm مرکاپتوبنزامیدازول در غلظت -2 . متیل بنزامیدازول دارد -2 مرکاپتوبنزامیدازول بازده بیشتری در مقایسه با ,250 تا 88 درصد موجب کاهش نرخ خوردگی شد، در حالی که -2 متیل بنزامیدازول در غلظت ,250 ppm تا 54 درصد موجب کاهش نرخ خوردگی شد . جذب هر دو مشتق بر روی سطح فولاد با ایزوترم لانگمیر مطابقت داشت . محاسبه انرژی آزاد استاندارد جذب نشان داد که جذب هر دو مشتق بر روی سطح فولاد از نوع جذب شیمیایی بوده است . با توجه به شیب های منحنی تافل و پتانسیل های تعادلی , مکانیزم حفاظتی هر دو بازدارنده مذکور از نوع مختلط تعیین شد

کلیدواژه ها

بنزامیدازول , بازدارنده , خوردگی , فولاد ساده کربنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.