شبیهسازی سینتیکی کوره فرآیند کلاوس اصلاح شده

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی نفت، گاز و پتروشیمی
  • کد COI اختصاصی: ICOGPP03_204
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 792
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد کاظم پور

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران، گروه انرژیهای نو ومحیط زیست؛

فتح اله پورفیاض

استادیار، دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران، گروه انرژیهای نو و محیط زیست

مهدی مهرپویا

استادیار، دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران، گروه انرژیهای نو و محیط زیست

حسین قاسم زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران، گروه انرژیهای نو ومحیط زیست

چکیده

گاز طبیعی در برخی موارد دارای مقادیر قابل توجهی گاز اسیدی میباشد که غالباً محتوای اسیدی آن به صورت ترکیب هیدروژن سولفید موجود است و باید از گاز طبیعی جدا شود. پس از جداسازی S2H ، در صورت عدم وجود فرآیندی جهت بازیابی گوگرد از گاز- های اسیدی جداشده، هوا دچار آلودگی شدید گازهای اسیدی میگردد. در این مقاله با استفاده از نرم افزار شبیهساز، مدلسازی کوره واکنشی برای فرآیند کلاوس اصلاح شده انجام شده است. این مدل سازی بر مبنای تعریف دو هدف اجرا گردیده، اولین هدف میزان بازیابی گوگرد از این بخش فرآیند و دومین هدف میزان انرژی حرارتی تولیدی از این فرآیند میباشد. محاسبات احتراق درون کوره بر اساس واکنشهای مربوطه و سینتیک آنها مورد بررسی قرار گرفته است. تاثیر پارامترهای فشار، دما، نسبت مولی گاز اسیدی به هوا در غلظتهای مختلفی از اکسیژن ارزیابی شده است. تولید 0211 کیلوگرم بر ساعت گوگرد عنصری و MW 10.11 تولید انرژی حرارتی از بخش گرمایی واحد بازیابی گوگرد مشاهده گردیده است. برای این شبیه-سازی 11 واکنش در نظر گرفته شده است، 1 واکنش سینتیکی و 0 واکنش تعادلی. در نهایت یک مدلسازی قابل اطمینان برای کوره فرآیند کلاوس به دست آمد.

کلیدواژه ها

بازیابی گوگرد، کلاوس، کوره واکنشی، مدل سینتیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.