احیاء کاتالیزورهای مستعمل واحد میدرکس مجتمع فولاد خوزستان با استفاده از فرآیند فوق بحرانی

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: اولین کنفرانس پتروشیمی ایران
  • کد COI اختصاصی: IPCONF01_164
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2694
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریدون اسماعیل زاده

Supercritical Fluid Extraction دانشگاه شیراز

سیداسمعیل حسینیان برزی

X- Ray Diffraction

نیکیار قدیری نژاد

Carbon Hydrogen Nitrogen Sulfur

جمشید فتحی کلجاهی

Scanning Electron Microscopy

چکیده

در این مطالعه کاتالیزورهای مستعمل واحد میدرکس مجتمع فولاد خوزستان با استفاده از گاز دی اکسید کربن در شرایط فوق بحرانی در آزمایشگاه احیاء شده است، کاتالیزور نیکل بر پایه آلومینا در واحد میدرکس به مرور زمان 1 مقداری مواد خارجی را جذب می کند که این باعث کاهش فعالیت کاتالیزور می شود . با استفاده از روش SFE این مواد زائد در آزمایشگاه بطور عملی تا فشار 190 بار و 60 درجه سانتیگراد از کاتالیزور بصورت موفقیت آمیزی استخراج شده است . روش کار به این ترتیب بود که قبل از احیاء ابتداً آزمایشاتی مثل اندازه گیری مقاومت Set up روی نمونه ها انجام می شد و سپس همین نمونه بعد از احیاء در SEM 4 و CHNS 3 ،XRD 2 مکانیکی، آزمایشگاهی نیز تکرار می شد . مقایسه نتایج این نوع آزمایشات حاکی از بهبودی قابل ملاحظه اتالیست بعد از احیاء توسط سیال فوق بحرانی ( دی اکسید کربن ) می باشد . در استخراج بهینه مواد زائد کاتالیزورها فاکتورهائی مهم هستند که از این قبیل می توان به تاثیر زمان ماند در داخل Cell و در حالت دینامیک دبی گاز و دما و فشار عملیاتی را نام برد . در این مطالعه طی آزمایشات مختلف مقادیر بهینه پارامترهای ذکر شده معین و در نهایت شرایط بهینه عملیاتی برای احیاء این نوع کاتالزورها از طریق آزمایش با استفاده از سیال فوق بحرانی تعیین گشته اند .

کلیدواژه ها

استخراج فوق بحرانی، سیال فوق بحرانی، کاتالیزور، واحد میدرکس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.