انتخاب استراتژی کاهشی مناسب در مقابل ریسک های زنجیره تامین با استفاده از فرآیند تحلیل شبکه ای کلاسیک (ANP) ، مطالعه موردی صنعت خودروسازی ایران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت در قرن ۲۱
  • کد COI اختصاصی: ICMNG02_098
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1550
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داود جعفری

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند – دانشکده فنی و مهندسی دپارتمان مهندسی صنایع

علی مایکل قزلباش

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند – دانشکده فنی و مهندسی دپارتمان مهندسی صنایع

چکیده

زنجیره تامین در طی دهه های اخیر، با هدف افزایش تولید، کاهش هزینه و برآوردن تقاضا به سرعت گسترده یافته است. پیچیدگی رو به افزایش زنجیره تامین مانع شفافیت و متعاقباً موجب کاهش کنترل بر فرآیند ها می گردد. اختلالات به وجود امده در زنجیره های تامین حاکی از آن است که رویداد ریسک در یک نقطه از زنجیره تامین زمانی که ریسک به طور مناسب کنترل نشده است بردیگر اعضای زنجیره تاثیر می گذارد. در این مقاله سیستم زنجیره ی تامین به زیر سیستم هایی بر مبنای عملیات، ساخت، منبع یابی و تحویل، و نیز بر مبنای جریان مواد، پول و اطلاعات تقسیم می شود.با توجه به وجود 4 نوع پاسخ یک زنجیره در مقابل ریسک ها که شامل : 1-اجتناب از ریسک، 2-کاهش ریسک، 3- انتقال ریسک و 4- پذیرش ریسک می باشد و با انتخاب پاسخ کاهش ریسک ، مدلی مبتنی بر فرایند تحلیل شبکه ای (ANP) برای انتخاب مناسب ترین استراتژی کاهش ریسک ارائه شده است که با استفاده از نظرات اشخاص خبره فعال در صنعت خودرو سازی برای تعیین ارجحیت های عناصر تصمیم گیری و به کمک نرم افزار super decision - که از نرم افزار های تصمیم گیری برای افزایش سرعت و کیفیت تصمیم گیری می باشد، روابط بین زیرمعیارها و گزینه های تصمیم در مورد مطالعاتی ( صنعت خودرو سازی) را مورد تحلیل قرار داده و لیست استراتژی های رتبه بندی شده کاهش ریسک را در خروجی مدل به تصمیم گیرندگان ارائه می کند.

کلیدواژه ها

مدیریت زنجیره تامین ، مدیریت ریسک ، جریانهای اصلی در زنجیره تامین ، استراتژی های کاهش ریسک ، فرایند تحلیل شبکه ایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.