بررسی و مقایسه روش های داده کاوی جهت کشف تقلب در تراکنش های کارت های بانکی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت در قرن ۲۱
  • کد COI اختصاصی: ICMNG02_065
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1862
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید حسین سیادت

استادیار، عضو هیأت علمی گروه مدیریت فناوری اطلاعات، دانشگاه شهید بهشتی

هما رباب اسمعیلی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات، دانشگاه شهید بهشتی

طوفان عزیزی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات، دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

توسعه فناوری های نوین اطلاعاتی و ارتباطی و وابستگی روز افزون بانک ها و نظام های پرداخت به این فناوری ها، در کنار تسهیل فرایند های بانکی و مدیریتی، بستر ارتکاب جرایم سایبری و سوءاستفاده از این خدمات را نیز فراهم می سازد. با افزایش تعداد تراکنش هایی که از طریق کارت های بانکی انجام می شود، تعداد کلاهبرداری ها نیز در این زمینه گسترش یافته است. کشف تقلب، شناسایی و پیش بینی الگوهای آن یکی از مهمترین چالش های سازمان های مالی و پولی است. روش های تشخیص و پیشگیری از کلاهبرداری بسیار پیچیده و نیازمند بکارگیری دانش فراوانی در زمینه های آمار، ریاضی، داده کاوی، و بکارگیری راهکارها و متدولوژی های مختلفی است. ما در این مقاله در مورد انواع روش های کلاهبرداری از طریق کارت های بانکی بحث می کنیم، تکنیک های مختلف داده کاوی برای کشف کلاهبرداری از این کارت ها را مقایسه می نماییم و به بیان چالش ها و محدودیت های این حوزه می پردازیم.

کلیدواژه ها

روش های تقلب در کارت های بانکی ، داده کاوی ، تکنیک های داده کاوی برای کشف تقلب ، بانکداری الکترونیکی ،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.