تاثیر دادگاه های الکترونیک بر پیشبرد پرونده های کیفری

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: ICMHCONF01_153
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 742
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راضیه واحدی دهکردی

دانشجوی کارشناسی ارشدحقوق،جزا و جرمشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین المللی خرمشهر خلیج فارس،شهرخرمشهر

زهرا مهرآبادی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین المللی خرمشهر خلیج فارس،شهرخرمشهر

چکیده

فناوریهای مدرن الکترونیکی جایگاه ویژهای در زندگی روزمره بشر پیدا کرده است.این فناوری ها از یک می تواند به عنوانابزارهایی در دست مجرمان و تبهکاران قرار گیرد و ارتکاب جرم را تسهیل کند و از سوی دیگر پلیس و سیستم عدالت کیفری نیز ازاین ابزارها برای کشف جرم و شناسایی مجرمان و جمع آوری دلایل و مدارک علیه آنان استفاده می کنند و دلایل علمی که از اینطریق به دست میآید در ردیف محکمه پسندترین دلایل و مدارک به شمار میروند.در عصر حاضر فناوری اطلاعات و ارتباطاتمنجر به دگرگونی ابعاد مختلف زندگی فردی و اجتماعی شده است، استفاده های خلاقانه از ابزارهای فناوری اطلاعات، به خصوصاینترنت به عنوان شاخص ترین نماد عصر اطلاعات،منجر به افزایش رفاه جامعه بشری، صرفه جویی در وقت و هزینه ،تسهیل روندانجام فعالیت ها و دستیابی آسان به اطلاعات گوناگون شده است، به عبارت دیگر به لطف این فناوری ، محدودیت های زمانی ومکانی به طرز شگرفی تقلیل یافته است.دادرسی و رسیدگی به دعاوی و جرایم یکی از ارکان مهم و حاکمیتی در جوامع و شهرهای مرسوم است . به همین لحاظ،ارایه این خدمات به صورت الکترونیک نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است . شهروندان انتظار دارند خدمات قضایی با سرعت وسهولت و با حداقل نیاز به حضور فیزیکی در اختیار ایشان قرار گیرد. راه اندازی این سیستم نه تنها موجب افزایش کارایی و بهرهوری دادگاه ها می شود بلکه دسترسی طرفین پرونده به فرآیند دادرسی و اطلاعات پرونده ها را نیز تسهیل میکند. با توجه به اینما نیز در این مقاله با روش کتابخانه ای به بررسی دادگاه الکترونیکی ، ساختار و سیستم دادگاه الکترونیکی ،توسعه دادگاه الکترونیکدر ایران می پردازیم .

کلیدواژه ها

دادگاه الکترونیک، وکیل مجازی،قرارداد الکترونیک، امنیت در دادگاه الکترونیک ، دادرسی الکترونیک، امضای الکترونیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.