بررسی و مقایسه تاثیر دو پوشش خوراکی استیک اسید و کیتوزان بر رشد کپک و مخمر در بادام درختی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICESCON01_0786
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 714
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محبوبه کارشناس

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی علوم و صنایع غذایی، گرایش تکنولوژی مواد غذایی، موسسه آموزش عالی تجن، قائمشهر، مازندران،ایران

یحیی مقصودلو

دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

چکیده

رشد کپک و مخر در محصولات غذایی، اجتناب ناپذیر است، بادام درختی از جمله محصولاتی است که علارغم خواص بسیار زیادی که برای سلامتی دارد، به واسطه رطوبتی که در ساختارش وجود دارد، محل مناسبی برای ورود و رشد میکروارگانیسم ها می باشد. اما مطالعات زیادی در جهتجلوگیری از ورود میکروارگانیسم ها و به تعویق انداختن و کاهش آلودگی کپکی محصولات غذایی، انجام شده است. شاخه ای از این مطالعات در جهتجلوگیری از ورود میکرو ارگانیسم ها، مطالعه در مورد پوشش های خوراکی طبیعی است، از جمله مزایای کیتوزان، خوراکی بودن، ضد باکتری و ضد میکروب است، کیتوزان قابلیت حمله و متلاشی کردن سلول میکروارگانیسم را دارد. هدف از این پژوهش، مطالعه و مقایسه اثر ضد میکروبی پوشش خوراکی کیتوزان و استیک اسید بر روی بادام درختی، می باشد اسید استیک 1% و کیتوزان0/75و1/5درصد تهیه و بادام ها پوشش داد شدند و آزمایشات شامل وزن، رطوبت، شمارش کپک و مخمر و درصد توسعه کپک آسپرژیلوس، هر دو هفته یکبار در مدت چهارماه نگهداری بادام درژرمیناتور با دمای 00 درجه سانتیگراد و رطوبت 17 %، انجام شد. نتایج نشان داد که پوشش کیتوزان در جلوگیری از انتقال رطوبت و در نتیجه کاهش وزن بادام نقش قابل توجهی ایفا کرد و همچنین به مقدار زیاد توانست از رشد کپک و مخمر در طول دوره نگهداری، بکاهد. استیک اسید به مقدار کم توانست از رشد میکروارگانیسم ها بکاهد ولی در کنترل انتقال رطوبت در بادام، نقشی نداشت. پوشش خوراکی کیتوزان، به عنوان یک پوشش خوراکی منحصر به فرد، در کاهش ورود و رشد کپک و مخمر و نیز حفظ تازگی اولیه در بادام درختی، شناخته شد.

کلیدواژه ها

استیک اسید، پوشش خوراکی، کپک و مخمر، کیتوزان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.