ارزیابی ساختمانهای بتنی به روش IDA
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم و مهندسی
- کد COI اختصاصی: ICESCON01_0578
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1187
نویسندگان
دانش پژوه کارشناسی ارشد عمران سازه ، دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد بروجرد
استادیار گروه عمران آب ، پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری تهران
دانش پژوه دکتری عمران سازه ، دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه رازی کرمانشاه
چکیده
در مقاله حاضر عملکرد لرزهای ساختمان های بتن مسلح باسیستم قاب خمشی که با استفاده از آییننامههای رایج ایران طراحی شده است، به روش احتمالاتی مورد ارزیابی قرار میگیرد. در این پژوهش شش قاب خمشی بتنی با شکلپذیری متوسط و با درجهاهمیت زیاد در شهر تهران براساس آییننامه و استانداردهای ایران طراحی و در نرمافزار OpenSees مدلسازی و اختصاص رفتار غیرخطی به اجزای سازه انجام پذیرفت . برای انجام تحلیل دینامیکی غیرخطی افزایشی از تعداد 22 زوج شتاب نگاشت پیشنهاد شده مربوط به حوزه دور موجود در آییننامه FEMAP-596 مربوط به خاک سخت استفاده گردید. شتابنگاشتهای انتخابی بهدو روش یکبار با استفاده از شتاب طیفی منحنی میانگین IDA و بار دیگر با شتاب طیف طرح استاندارد 2022 مقیاس شده و در تحلیل تاریخچه زمانی قابهای مورد مطالعه مورد استفاده قرارگرفت و مقادیر میانگینهای حداکثر جابجایی نسبی بینطبقهای و حداکثر تغییرمکان بام بهدست آمد. برای قضاوت بهتر قابهای موردمطالعه در نرمافزار SAP تحت تحلیل استاتیکی غیرخطی افزایشی با در نظر گرفتن تغییرمکان هدف بهمیزان میانگین حداکثر تغییرمکان بام حاصل از تحلیل تاریخچه زمانی غیرخطی قرار گرفت و عملکرد اجزا و کل سازه بررسی گردید. همچنین نتایج حاصله احتمال فراگذشت عملکرد سازه های با قاب خمشی بتنی و با اهمیت خیلی زیاد و زیاد از محدوده عملکردی استفاده بیوقفه را نشان میدهدکلیدواژه ها
تحلیل دینامیکی غیرخطی افزایشی) IDA (، عملکرد لرزهای، فروریزش، قابلیت استفاده بی وقفهمقالات مرتبط جدید
- بررسی به کارگیری سیستم ذخیره سازی انرژی با استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر
- اقدامات لازم برای حفاظت از محیط زیست دریایی
- ارائه طرح مبتنی بر رایانش ابری جهت ارتقاء بهره وری صنایع خودروسازی (مطالعه موردی: مدیران خودرو)
- مروری بر تکنولوژی ماکرویو برای خردایش سنگ های کمیاب
- کاربرد و بکارگیری تکنولوژی های اینترنت اشیا ، یادگیری ماشین و پردازش تصویر در امنیت و کنترل خودرو
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.