بررسی و تبیین بکارگیری اقتصاد مقاومتی در جمهوری اسلامی ایران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس جامع و بین المللی اقتصاد مقاومتی
  • کد COI اختصاصی: CICRE01_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 904
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا داداشی جوکندان

دانشجوی دکتری مدیریت بازرگانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری

میلاد رحمتی

دانشجوی کارشناسی زبان و ادبیات عرب، دانشگاه فرهنگیان امام علی(ع)رشت

چکیده

از سال 2931 به بعد موضوع اقتصاد مقاومتی با توجه به تاکیدات، بیانات و ارائه ی سیاست های اقتصاد مقاومتی توسط مقام معظم رهبری مورد توجه قرار گرفته است. با توجه به بیانات مقام معظم رهبری اقتصاد مقاومتی به این معنا می باشد که مایک اقتصادى داشته باشیم که هم روند روبه رشد اقتصادى در کشور محفوظ بماند، هم آسیب پذیرى اش کاهش پیدا کند؛ یعنى وضع اقتصادى کشور و نظام اقتصادى طورى باشد که دربرابر ترفندهاى دشمنان که همیشگى و به شکل هاى گوناگونخواهد بود کمتر آسیب ببیند و اختلال پیدا کند. پس از انقلاب اسلامی و پیشرفت های فراگیر ناشی از آن؛ دشمنان جمهوری اسلامی ایران را به آن وا داشت که برای جلوگیریاز این رشد و توسعه ی همه جانبه، هجمه هایی را از جنبه های مختلف از جمله بحران های مالی، اقتصادی، سیاسی و... براین ملت وارد کنند. کشوری که نوپا و دارای منابع مادی و معنوی و نیز نیروی انسانی بالقوه ی مناسبی می باشد ولی از لحاظ اقتصادی میراثی را به یدک می کشد که قبل از انقلاب با ضعف و انحطاط مواجه شده بود و پس از انقلاب نیز بوسیله ی اعمالجنگ تحمیلی و تحریم ها به این ملت؛ بر مشکلات اقتصادی افزوده شد. مشکلات اقتصادی در دهه ی اخیر؛ مسئولان را برآن داشت که راهکارهایی را برای مقابله با این تهدیدها، تبدیل تهدیدات به فرصت ها به موازات رشد اقتصادی؛ ارائه نمایند. این راهکارهای منتج به ارائه ی سیاست های جامع و فراگیر اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری در 13 بهمن ماه 2931با هدف -2 تأمین رشد پویا و بهبود شاخص هاى مقاومت اقتصادى؛ 1- حفظ دستاوردهاى کشور در - زمینه هاى مختلف؛ 9 تداوم پیشرفت و تحقق آرمان ها، اصول قانون اساسى، سند چشم انداز بیست ساله، سیاست هاى کلى اقتصاد مقاومتى بارویکردى جهادى؛ 4- اقتصاد متکى به دانش و فناورى، عدالت بنیان، انعطاف پذیر، فرصت ساز، مولد، درون زا و برون گرا،پویا و پیشرو با عینیت بخشیدن به الگوئى الهام بخش از نظام اقتصادى اسلامی ابلاغ گردید. با توجه به بیانات مقام معظم رهبری سیاست هاى کلى اصل 44 قانون اساسى با چنین نگاهى تدوین شده و راهبرد حرکتصحیح اقتصاد کشور به سوى این اهداف عالى است و لازم است قواى کشور بى درنگ و با زمان بندى مشخص، اقدام به اجراى آن کنند و با تهیه قوانین و مقررات لازم و تدوین نقشه راه براى عرصه هاى مختلف، زمینه و فرصت مناسب براى نقش آفرینى مردم و همه فعالان اقتصادى را در این جهاد مقدس فراهم آورند.

کلیدواژه ها

اقتصاد دستوری، مقاومت، اقتصاد مقاومتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.