بررسی روش های تولید مؤلفه های دورانی زلزله و ارزیابی اثر آنها بر رفتار سازه ها

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس سالانه تحقیقات در مهندسی عمران،معماری و شهرسازی و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: CAUEM01_167
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1142
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سینا هریسچیان

دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد مهندسی زلزله، دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه تربیت مدرس

حمزه شکیب

استاد گروه مهندسی عمران، دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

در تجزیه و تحلیل های جاری رکوردهای زلزله فقط از اطلاعات موجود سه مولفه انتقالی حرکت زمین استفاده می شود (دومولفه افقی و یک مولفه قائم چراکه این سه مولفه را میتوان مستقیماً از طریق دستگاه های شتابنگاشت اندازه گیری نمود.بهرحال در حین وقوع یک زلزله حرکات انتقالی توام با حرکات دورانی اتفاق رخ می دهند که ناشی از اثر حرکت امواجمی باشد. این مولفه های دورانی میتوانند در طراحی سازه های با دوره تناوب بلند مهم باشند. در مطالعه حاضر اثر تماممولفه های انتقالی و چرخشی به صورت مجزا و توام مورد بررسی قرار گرفته است. در ابتدا بعد از معرفی تاریخچه ای ازتحقیقات انجام شده در این راستا، به معرفی ویژگی های مولفه های دورانی پرداخته شده است و روشی جهت تولیدمولفه های دورانی از مولفه های انتقالی ارائه می گردد. مقایسه طیف انتقالی و دورانی رکوردهای زلزله یکی از اهداف اینتحقیق خواهد بود.

کلیدواژه ها

مولفه های دورانی زلزله، خروج از مرکزیت اتفاقی، روش های مستقیم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.