نقش واهمیت بازخورد در یادگیری الکترونیکی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: کنفرانس ملی حسابداری و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: ACCFIN01_142
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 685
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمزه کاظمی مهیاری

کارشناس ارشد مدیریت MBA دانشگاه اصفهان

چکیده

باپیشرفت اطلاعات وتوسعه ی فن آوری ارتباطات آموزش الکترونیکی به عنوان الگوی آموزش مدرن درحال توسعه است، چراکه ویژگی های آموزش الکترونیکی، الزامات موردنیازبرای یادگیری دریک جامعه ی مدرن و روندروبه رشد تقاضابرای آموزش که توسط شرکت های تجاری و موسسات آموزش عالی ایجاد شده است، رابرآورده می کند، بنابراین هدف ازمعرفی فناوی اطلاعات وارتباطات درامرآموزش،ارائه ی پتانسیل عظیمی به منظورتوسعه ی محیطی بهتر جهت یادگیی وآموزش مادام العمر برای یادگیرندگان است. درشیوه ی آموزش الکترونیکی به دلیل نبودتعاملات وبازخورد کافی برای فراگیران ، احتمال دورشدن آنها ازمحتوا یامحیط آموزش نسبت به دوره های حضوری وجوددارد. پژوهش ها نشان داده است که بازخورد نقش مهمی دریادگیری ، به ویژه برای یادگیرندگان دردوره های آموزش الکترونیکی دارد، چراکه ممکن است تنها فرصت یادگیرندگان برای به دست آوردن اطلاعاتی درمورد عملکردخودشان باشدونقش مهمی درایجادانگیره وتشویق آنها ایفاکند. ازسوی دیگر ارزیابی وخودارزیابی به عنوان تنها عامل موثر درشکل دهی چگونگی یادگیری دانشجویان درآموزش عالی شناخته شده است وکیفیت پیامدهای یادگیری به کیفیت ارزیابی بستگی دارد ویکی از نگرانی های عمده ی دانشجویان دربحث خودارزیابی ، مربوط به بازخورداست . ازهمین روی می توان گفت که تاثیربازخورد سازنده وموثر فراتراز فرایندیادهی ویادگیری می باشد، چراکه بازخورد برای رشد و هدایت فراگیران ضروری است وحس اطمینان، بهبودانگیزه واعتمادبه نفس ، ارتقا و توسعه ی یادگیری شخصی، مساعدت درتسهیل رشد وتوسعه و احساس رضایت رادرآنان به دنبال خواهد داشت و به همین دلیل است که درمنابع بازخورد موثربرفراگیران به عنوان یک استراتژی کلیدی دریادگیری وتدریس شناخته شده است .بازخورد حلقه ی مفقوده ای سیستم آموزش الکترونیکی به ویژه سیستم آموزش الکترونییک رایج درایران می باشد، ازهمین روی این پژوهش بامرور پژوهش ها و مطالعات انجام شده درزمینه ی بازخورد، به بررسی نقش بازخورد دریادگیری الکترونییک به صورت کلی وبریادگیری وخودارزیابی دریادگیری الکترونیکی به صورت خاص پرداخته است.

کلیدواژه ها

یادگیری الکترونیکی، بازخورد، یادگیری، خودارزیابی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.