جایگزینی پارامتر 254UV به جای پارامترهای TOC و COD درآب اهواز در شرایط اضطراری و زمان کم اندازه گیری مواد آلی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: هشتمین همایش علمی تخصصی انرژی های تجدید پذیر، پاک و کارآمد
  • کد COI اختصاصی: WINDCONF08_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 986
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسیم اخلاقی

کارشناس ارشد آزمایشگاه آب و فاضلاب اهواز

غلامرضا رئیسی

مدیر کنترل و کیفیت شرکت آب و فلضلاب اهواز

آزیتا دادفرنژاد

رییس آزمایشگاه آب و فاضلاب اهواز

چکیده

رویکرد استفاده روز افزون بشر از آب شرب و تولید فاضلابهای حاصل از فعالیتهای گوناگون که ماحصل آن آلودگی بیش از پیش آبها و افزایش بیماریهای مرتبط با آب غیر بهداشتی می باشد باعث می شود که کیفیت آب جهت مصارف مختلف (بویژه آشامیدنی) مورد توجه بیشتری قرار گیرد. از مهمترین آلاینده های آب مواد آلی موجود در آن بوده که دارای ترکیبات کربنی هستند. با استفاده از پارامترهای مختلف از جمله اکسیژن مورد نیاز واکنش های شیمیایی ((COD ، اکسیژن مورد نیاز واکنش های بیولوژیک (BOD ) ، کل کربن آلی (TOC) ، جذب مواد آلی توسط اشعه ماورابنفش در طول موج 254 نانومتر(254UV ) می توان بار آلودگی آب ناشی از مواد آلی را محاسبه نمود از آنجاییکه پارامتر 254UV نسبت به روشهای دیگر از لحاظ زمانی و اقتصادی به صرفه تر می باشد ، سعی بر آن شده است که با بدست آوردن روابط مطلوب بین 254UV و سایر پارامترهای مذکور بتوان مسایل مربوط به هزینه و زمان را بهینه سازی و پارامتر جذب UV را به عنوان جایگزین مناسب دیگر شاخص ها در موارد اضطراری معرفی نموددر این تحقیق غلظت بار آلودگی در طول ۵ ماه متوالی ( بهمن تا خرداد) بر روی آب اهواز (خام و تصفیه) اندازه گیری شد254UV با کلیه پارامترهای دیگر رابطه مستقیم و نزدیکی دارد . داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه تحلیل گردیده وضریب همبستگی میان هر کدام از پارامترهای بار آلی بدست آمد. در نتیجه می توان 254UVرا مبنای اندازه گیری مناسب و قابل اعتماد برای بدست آوردن پارامترهای دیگر دانست به شرط آنکه شرایط دمایی و فصلی و منابع آب در نظر گرفته شود.

کلیدواژه ها

ضریب همبستگی, آلودگی بار آلی، ۲۵۴ UV ،COD ، BOD

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.