امپدانس اندازه گیری شده در نقطه رله گذاری توسط رله دیستانس در خطوط دومداره

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس مهندسی برق ایران
  • کد COI اختصاصی: ICEE13_099
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2210
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صادق جمالی

دانشگاه علم و صنعت ایران

حسین شاطری

دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

رله های دیستانس به طور گسترده ای در سیستم های حفاظتی خطو ط انتقال نیرو مورد استفاده قرار م ی گیرند . این رله ها در درجة نخست حفاظت اصلی و در درجة بعد حفاظت پشتیبان را فراهم م یآورند. در سیستم های قدرت امروزی به دلیل محدودیت های موجود در زمینة احداث خطوط انتقال جدید، خطوط در حداکثر ظرفیت انتقالی ممکن بهره برداری می گردند. این امر موجب کاهش قابل توجه حاشیة ایمنی سیستم قدرت شده است . با توجه به این امر، سرعت و صحت عملکرد رله های دیستانس نقش به سزائی را بر روی پایداری سیستم قدرت ایفا می کنند. به دلیل وجود محدودیت در احداث خطوط جدید، استفاده از خطوط دومداره در حال گسترش م یباشد. در خطوط دومداره علاوه بر وجود القاء متقابل بین فازهای یک مدار، القاء متقابلی میان دو مدار مجاور وجود دارد . وجود القاء متقابل میان دو مدار امپدانس اندازه گیری شده در نقطة رله گذاری را تحت تأثیر قرار می دهد. یکی از عوامل دیگری که همواره باعث اشتباه در عملکرد رلة دیستانس می گرد د، وجود مقاومت قوس خطا در خطای تکفاز به زمین می باشد. در مورد این مقاومت دو مسئله وجود دارند . اول آن که اندازة این مقاومت از دید سیستم حفاظتی نامشخص می باشد . مورد دوم آن که در صورت مشخص بودن این مقاومت، امپدانس اندازه گیری شده برابر با این مقاومت نخواهد بود. در این مقاله امپدانس اندازه گیری شده در نقطة رله گذاری برای خطوط تک مداره و دومداره مطرح شده است . با توجه به این امپدانس ها، در این جا منحنی مشخصة امپدانس اندازه گیری شده در نقطة رله گذاری، مشخصة ایده آل رلة دیستانس ، ارائه شده است . در خاتمه مقایسه ای میان منحنی های به دست آمده برای خطوط تک مداره و دومداره انجام شده است.

کلیدواژه ها

حفاظت دیستانس ، خطوط دومداره ، مقاومت قوس خطا، امپدانس اندازه گیری شده توسط رله

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.