رابطه میزان خلاقیت دانش آموزان دوره راهنمایی با توجه سبک های تفکر آنها

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش علمی پژوهشی علوم تربیتی و روانشناسی آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایران
  • کد COI اختصاصی: PSCONF02_278
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 617
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسرین اوضاعی

کارشناس ارشد آموزش ابتدایی، دانشگاه علامه طباطبایی تهران

فاطمه کیان بخت

کارشناس تربیت بدنی،دانشگاه تربیت معلم نسیبه تهران، آموزگار آموزش و پرورش

فاطمه اصل زغیم

کارشناس حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، آموزگار آموزش و پرورش

سیده خدیجه دهقان

کارشناس زبان و ادبیات فارسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، آموزگار آموزش و پرورش

چکیده

متخصصان معتقدند نیروی انسانی هوشمند و خلاق ، شرط اساسی پیشرفت جامعه و دستیابی به بهره وری پایدار می باشد . به همینجهت پرورش خلاقیت ، مدت هاست در دستور کار نظام های آموزشی قرار گرفته است و از آن به بعد شناخت عوامل مرتبط با خلاقیتمورد توجه ویژه است . پژوهش حاضر به منظور بررسی چگونگی پیش بینی میزان خلاقیت به وسیله سبک های تفکر در دانش آموزانانجام گرفته است . روش تحقیق حاضر توصیفی از نوع همبستگی است . جامعه آماری این پژوهش کلیه دانش آموزان مقطع راهنماییشهر البرز می باشد . با توجه به روش نمونه گیری چند مرحله ای تصادفی و بر اساس جدول مورگان ، ابتدا از بین نواحی آموزش وپرورش شهر البرز به قید قرعه ناحیه 4 آموزشی انتخاب شد ، سپس 573 نفر (191 دختر و 184 پسر) از دانش آموزان اینناحیه ، پرسشنامه خلاقیت عابدی (1372) و پرسشنامه سبک های تفکر استرنبرگ – واگنر (1992) را تکمیل نمودند . داده هابه کمک روش های آماری ضریب همبستگی پیرسون ، t مستقل ، تحلیل واریانس یک راهه و تحلیل رگرسیون چندگانه تحلیل شدند.یافته ها نشان می دهد ، بین سبک های تفکر با خلاقیت رابطه معناداری وجود دارد (P< 0/01)، همچنین فقط از لحاظ سبکهای تفکر کلی نگر ، آزاداندیش ، درونی و بیرونی بین دانش آموزان دختر و پسر تفاوت معناداری وجود دارد (P< 0/01).

کلیدواژه ها

خلاقیت ، سبک های تفکر ، جنسیت ، دانش آموزان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.