تعلیم وتربیت اسلامی با تکیه بر آیات و روایات

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش علمی پژوهشی علوم تربیتی و روانشناسی آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایران
  • کد COI اختصاصی: PSCONF02_274
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 676
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ماهرخ حقیقت

کارشناس نماز،قرآن وعترت دانشکده سما آزادشهروابسته به دانشگاه آزاد اسلامی آزادشهر

سعید سعیدی

مدیرهنرستان (کارمندآموزش وپرورش شهرستان گنبدکاوس)

چکیده

تعلیم وتربیت یکی از ضروریات برای ایفای مناسب نقش های مختلف اجتماعی از جمله نقش معلمی است. بعضیاز معلمان آنقدر از مهارتهای ارتباطی برخوردارند و شیوه ای موثر به کار می گیرند که شخصیت شان همانند یک آهن-ربا همه را جذب می کند و برخی به جهت فقدان یا ضعف مهارتهای ارتباطی موثر موجب دیگران گریزی می شوند.بنابر اهمیت نقش تعلیم وتربیت در مراکز آموزشی بر آن شدیم که نقش و نحوه صحیح مهارتهای ارتباطی معلم را ازنظر دانشمندان علوم تربیتی بررسی کنیم و سپس آنها را با آموزههای دینی اسلام- دینی جامع که برای تمام جنبه - های زندگی ما برنامه دارد- مقایسه نماییم تا بتوانیم کاستی های نظام آموزشی کشور مسلمان ایران را برطرف سازیم. خلاصه پژوهش آن شد که اهمیت علم وعلم آموزی، از دیدگاه اسلام، واضح و مبرهن است. نخستین آیاتی که برپیامبر نازل شد، بهترین دلیل بر جایگاه ویژه ی تعلیم وتعلم در اسلام است. معلم در صورت داشتن مهارت هایارتباطی صحیح میتواند روابط موثر با دانشآموزان داشته باشد که منجر به موفقیت روزافزون آنان شود. این مهارت-های ارتباطی در اسلام که علم روانشناسی امروز بر آنها صحه گذاشته، عبارتند از: خلوص نیت، به کارگیری علم،حسن خلق و مهربانی، تواضع و فروتنی، خودداری از جدال در بحث، تشویق، دلسوزی، عدالت، تفقد از احوال دانش-آموزان، احترام به شخصیت آنها، رفق و مدارا، آراستگی، مردمی بودن، گذشت، دوری از حب و بغض و ...

کلیدواژه ها

تعلیم وتربیت، وظایف معلم، معلم مسلمان، ارتباط اسلامی،نظام آموزشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.